Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 174)

Weergaveopties:

 • Emmen Danst! Bekijk details

  16 april 2024

  Op zondag 26 mei organiseert Facet de vierde editie van Emmen Danst! waar maar liefst elf dansscholen uit Emmen aan deelnemen. Samen presenteren ze drie shows in de grote zaal van het ATLAS Theater.

 • Opening STROOMstudio Bekijk details

  16 april 2024

  Op zondagmiddag 21 april om half 4 wordt de zogenaamde STROOMstudio feestelijk geopend in bijzijn van jongeren die niet kunnen wachten om in deze nieuwe studio aan de slag te gaan.

 • Opening nieuwe Roeg! Hoek en Zadenbibliotheek Bekijk details

  11 april 2024

  Op woensdag 10 april opende Facet haar vernieuwe Roeg! Hoek met goed gevulde Zadenbibliotheek. De opening werd feestelijk verricht door Geke Hoogstins, kunstenaar en theatermaker, en Rineke Marwits, Teammanager Samenleving bij Facet; beide met een passie voor de natuur en duurzaamheid. Het is het “groene hart” binnen Facet waar je de Emmense natuur kunt ontdekken en zelfs kan meenemen.

 • Kansengelijkheid in het primair onderwijs Bekijk details

  9 april 2024

  Waar je wieg heeft gestaan maakt nog steeds veel uit in Nederland. Los van het feit dat iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig wordt, krijgen nog lang niet alle kinderen gelijke kansen. Over dit onderwerp organiseerde Facet op woensdag 3 april een evenement voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

 • Ceyda Kunt wint Emmense voorleeswedstrijd! Bekijk details

  29 maart 2024

  Ceyda Kunt van basisschool 't Eenspan heeft vanmiddag de Emmense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Rensentheater, een knus theater in het voormalig Noorder Dierenpark. Het betrof hier de finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Emmen vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024

 • Met korting naar het ATLAS Bekijk details

  13 maart 2024

  Koop je tickets aan de Theaterkassa van het ATLAS Theater en ontvang op vertoon van je Facet ledenpas € 2,50 korting op de volgende voorstellingen.

 • Hulp bij bankzaken bij het bankinformatiepunt Bekijk details

  12 maart 2024

  Online je weg vinden, bankzaken via je computer regelen en veilig bankieren. Uit onderzoek van De Nederlandse Bank is gebleken dat zo’n 2,6 miljoen Nederlands niet volledig zelfstandig hun bankzaken digitaal kunnen regelen. Nederlandse banken bieden extra hulp en ondersteuning aan op dit gebied. Ook in Facet wordt aandacht besteed aan dit onderwerp.

 • Samenwerking Facet en obs De Vlonder Bekijk details

  7 maart 2024

  Vanmorgen werd de samenwerkingsovereenkomst tussen obs De Vlonder uit de Rietlanden en Facet getekend door de leerlingenraad van De Vlonder, onder toeziend oog van de directeuren en de leescoördinator.

 • Schrijfster Maren Stoffels op bezoek bij het Esdal College Bekijk details

  28 februari 2024

  Een schrijver in de klas is één van de leukste manieren om leerlingen met plezier aan het lezen te krijgen. Daarom was Maren Stoffels, auteur van succesvolle boeken voor jonge lezers, vandaag aanwezig bij het Esdal College in Klazienaveen, om te vertellen over het schrijverschap. Tijdens dit bezoek was ook mevrouw Gräper, Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aanwezig.

 • Samenwerking met Dokter Drenthe Bekijk details

  16 februari 2024

  Op donderdag 15 februari hebben Dokter Drenthe, Facet, Biblionet Drenthe, DNK en Bibliotheek Hoogeveen een intentieverklaring getekend om samen te werken. Het doel is een digitaal vaardiger en gezonder Drenthe. Mensen ondersteunen die vanwege onvoldoende basisvaardigheden niet (goed) aan de slag kunnen met de digitale mogelijkheden rond zorg en gezondheid.

Paginanavigatie