Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 196)

Weergaveopties:

 • Expositie Fauna in Drentse natuur Bekijk details

  24 juli 2024

  Door de lens van Vrienden van Zwep Fotografie

 • VoorleesExpress zoekt vrijwilligers in Emmen Bekijk details

  16 juli 2024

  De VoorleesExpress roept enthousiaste vrijwilligers in Emmen op om kinderen te ondersteunen bij hun taalontwikkeling in de vertrouwde omgeving van hun eigen huis. Voor ouders kan het een uitdaging zijn om thuis voldoende taalstimulans te bieden, vooral als ze zelf moeite hebben met taal en lezen. De VoorleesExpress-vrijwilligers vervullen hierbij een belangrijke rol door samen met ouders te laten zien dat taalactiviteiten ook leuk en eenvoudig kunnen zijn.

 • Problemen online Bibliotheek zijn opgelost Bekijk details

  1 juli 2024

  De technische storing waar veel leden vorige week last van hadden, is nu opgelost. Je kunt dus weer inloggen bij de online Bibliotheek en genieten van e-books, luisterboeken en tijdschriften. Dat wordt een heerlijke zomer!

 • Vakantielezen 2024: Een zomer vol leesplezier Bekijk details

  1 juli 2024

  Dit jaar staat heel Nederland weer in het teken van Vakantielezen, het inmiddels bekende leesbevorderingsprogramma dat ook in de gemeente Emmen wordt georganiseerd door de leesconsulenten van Facet. Dankzij Vakantielezen houden beginnende lezers hun leesniveau tijdens de zomer in stand en wordt het leesplezier in gezinnen gestimuleerd.

 • Expositie Photovoice Bekijk details

  1 juli 2024

  Deelnemers van Herstelruimte Emmen hebben een workshop Photovoice gevolgd. Photovoice is een methode om met behulp van het maken van foto’s gedachten en gevoelens uit te drukken en betekenis te geven. De hoofdvraag was: Wat betekent de Herstelruimte voor je?

 • Opnieuw een TaalTheaterNacht in Emmen! Bekijk details

  27 juni 2024

  Op vrijdag 22 november is er een feestelijke editie van de TaalTheaterNacht in Emmen. Hiermee viert de Stichting Taalpodium Emmen haar 35-jarige jubileum.

 • Laat je inspireren, verwonderen en vermaken op het Uitfestival Emmen! Bekijk details

  24 juni 2024

  Zaterdag 14 september barst het Uitfestival weer los in Emmen! Het Uitfestival vormt in begin september traditioneel de start van het culturele seizoen en is een culturele inspiratiebron van feestelijkheden.

 • Moeite met inloggen? We werken eraan! Bekijk details

  20 juni 2024

  Zoals we eerder hebben aangekondigd, zijn we deze week overgegaan naar een nieuw inlogsysteem. Vanaf nu kun je met één account inloggen bij alle diensten van de bibliotheek. Om hier gebruik van te maken is het nodig om opnieuw in te loggen.

 • Scoor een Boek! Seizoen 2024 afgesloten met geweldige resultaten! Bekijk details

  19 juni 2024

  Waar bijna heel Nederland in spanning zit voor de EK-wedstrijd en de uitslag van aankomende vrijdag, is de spanning bij de ruim 500 deelnemers van Scoor een Boek! na het Fluitsignaal van afgelopen vrijdag weer weggeëbd. Negen weken lang hebben zij gescoord door boeken te lezen, hierover te praten in de klas en thuis, en als klas steeds meer een team te vormen door groepsactiviteiten op het gebied van taal en bewegen.

 • Eén inlog voor alle biebsystemen Bekijk details

  16 juni 2024

  Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem.

Paginanavigatie