Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 108)

Weergaveopties:

 • Opening ROEG! Hoek Bekijk details

  13 april 2022

  De natuur is in Drenthe altijd vlakbij. Ook in de gemeente Emmen is veel groen: van balkon tot Bargerveen, van de Runde tot het Oosterbos: er valt ontzettend veel te vertellen over onze natuur.

 • Ruim 170 kinderen ontvangen een media-ontdekpakket Bekijk details

  7 april 2022

  Kinderen van nu groeien op in een wereld vol schermen. Hoe zorg je ervoor dat in de beginjaren van kinderen een goede basis wordt gelegd qua taalontwikkeling, lezen en mediagebruik?

 • We hebben een nieuwe naam! Bekijk details

  23 maart 2022

  Met ingang van 9 april gaan de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging samen verder onder de naam Facet. Deze nieuwe naam staat symbool voor de veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Alle facetten komen aan de orde. De nieuwe organisatie staat midden in de samenleving en wil met taal, kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Emmen en haar inwoners.

 • Webinar Close Reading Bekijk details

  15 maart 2022

  Een kans om op een andere manier leerlingen te leren (denkend) te lezen.

 • Rap project voor jongeren in de Bibliotheek Emmen Bekijk details

  15 maart 2022

  Vanaf donderdag 31 maart start Bibliotheek Emmen van 19.00 - 22.00 wekelijks een kosteloze serie van 12 bijzondere rapworkshops met een spetterende finale.

 • Esmeé Bos wint Emmense voorleeswedstrijd! Bekijk details

  14 maart 2022

  Esmeé Bos van basisschool De Bascule uit Nieuw-Amsterdam heeft vanmiddag de Emmense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Rensentheater in het voormalig dierenpark. Het betrof hier de finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Emmen vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

 • Op wie stem jij? Bekijk details

  1 maart 2022

  Wie zijn de toekomstige volksvertegenwoordigers van de gemeente Emmen? En op wie kun je 16 maart stemmen? Bibliotheek Emmen informeert je op verschillende manieren over de gemeenteraadsverkiezingen.

 • Expositie van Annet Verplanke Bekijk details

  22 februari 2022

  Van 2 maart tot en met 29 april 2022 zijn bij Bibliotheek Klazienaveen schilderijen en tekeningen van Annet Verplanke te zien gedurende de openingstijden. De schilderijen zijn geschilderd in magisch realisme.

 • Gratis workshops voor creatieve jongeren Bekijk details

  16 februari 2022

  ‘Op zondag 20 februari kunnen jongeren van 13 t/m 18 gratis deelnemen aan workshops dans, theater, DJ, film, expo, taal en fashion’, vertelt Bibian Welbergen van de organisatie. De workshops zijn toegankelijk voor alle jongeren uit Emmen en de rest van Drenthe.

 • Gratis prentenboek voor alle peuters in de gemeente Emmen Bekijk details

  24 januari 2022

  Van 26 januari tot en met 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en in Emmen staat het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ centraal voor peuters. Alle peuters (2 en 3 jarigen) kunnen dit prentenboek gratis ophalen in één van de bibliotheekvestigingen: Emmen Centrum, Emmer-Compascuum, Klazienaveen of Nieuw-Amsterdam.

Paginanavigatie