Onderwijs

Ontdekken, leren en groeien

Bij Facet hechten we veel waarde aan de ontwikkeling van kinderen. We stimuleren taal, kunst, cultuur, en creativiteit om kinderen het beste uit zichzelf te laten halen.

Samen met kinderopvang, voorscholen, basisscholen en het voortgezet onderwijs werken we aan taalontwikkeling, leesbevordering, mediawijsheid en creativiteit, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Kinderopvang/voorscholen

Vroeg beginnen met (voor)lezen legt een levenslange basis. Onze programma's BoekStart, BoekStart in de kinderopvang, en Facet's producten en diensten bevorderen (voor)lezen en taalstimulering.
 

Naar Kinderopvang en voorscholen

Primair onderwijs

Kinderen die graag en goed lezen en creatief zijn, presteren beter op school. De programma's en activiteiten van Facet helpen om taalontwikkeling, leesbevordering, mediawijsheid en creativiteit bij kinderen te bevorderen.

Naar Primair onderwijs

Voortgezet onderwijs

Wie meer leest wordt beter in taal. Maar hoe krijg je jouw leerlingen (weer) aan het lezen? En hoe bevorder je hun creativiteit? Wij hebben programma’s die daarbij een steuntje in de rug geven.
 

Naar Voortgezet onderwijs


Cultuurmarktplaats Emmen

Op de Cultuurmarktplaats Emmen vind je zowel cultureel aanbieders en gastdocenten in alle kunstdisciplines, als kant en klare producten en projecten om in te zetten bij jouw cultuuronderwijs.

Naar Cultuurmarktplaats Emmen


Trainingen en projecten

Interne Cultuurcoördinator

De ICC’er geeft vorm aan visie en beleid en zorgt voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind.

Meer info over ICC

Training multimedia PO

In het najaar bieden we de cursus Multimedia in de vorm van modules aan. Je kunt kiezen voor 1 of meerdere modules.

Meer info over deze training

Het Wonder van Emmen

Dit project is een combinatie van erfgoed, drama en taal. Centraal staan de middellen verhalen, foto’s en voorwerpen.

Meer info over dit project


VoorleesExpress

De VoorleesExpress komt wekelijks thuis bij gezinnen waar kinderen van 2 tot 8 jaar moeite hebben met taal. We lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier.

Naar Voorleesexpress