Training multimedia PO

In het najaar van 2023 bieden we de cursus Multimedia in de vorm van modules aan. Je kunt kiezen voor 1 of meerdere modules.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

De modules zijn:

Module Stop Motion

Voor leerkrachten van groep 2 t/m 8
Datum en tijd: maandag 11 september van 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Facet Emmen centrum
Kosten: € 15,00

Stop Motion is het maken van een filmpje met foto’s. Wanneer deze foto’s achter elkaar worden geplaatst en afgespeeld, zien we iets bewegen. De techniek hierbij is belangrijk. Wat is je framerate en hoe groot moeten je stappen zijn? Welke vormen van Stop Motion zijn er eigenlijk allemaal en hoe integreer je je lesstof hierin?

De app Stop Motion studio is gratis en is compatible met elke mobiel of tablet. Een Chromebook kan ook, maar dan heb je wel een webcam nodig

Module Fotobewerking

Voor leerkrachten van groep 5 t/m 8
Datum en tijd: maandag 25 september van 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Facet Emmen centrum
Kosten: € 15,00

Je gaat aan de slag met het gratis programma Pixlr.
Dit is een online programma waarin je foto’s kunt bewerken.

Je leert werken met lagen, kleuren, knippen en plakken.
Met deze software kun je bijvoorbeeld het hoofd van een leerling op het lijf van iemand uit de gouden eeuw plakken en zo een nieuw personage creëren. Je maakt eigenlijk een collage met behulp van alles wat op het internet te vinden is en eventueel van jezelf.

Ook leer je waar je op moet letten bij het downloaden van afbeeldingen. En natuurlijk komt mediawijsheid aan bod, want als jij een foto kunt bewerken, dan kan een ander dat ook. Dus niet alles wat je ziet is echt.


Module Filmen en monteren

Voor leerkrachten van groep 5 t/m 8
Datum en tijd: maandag 02 oktober van 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Facet Emmen centrum
Kosten: € 15,00

Je gaat aan de slag op iPad of Chromebook. Hoe film en monteer je op deze apparaten en welke (gratis) software kun je gebruiken? Het monteren ga je leren met behulp van oefenmateriaal, maar je gaat natuurlijk zelf ook filmen.

Op een iPad spreekt filmen voor zich, maar hoe werkt dat met een Chromebook? Dat zoeken we uit! Verder besteden we aandacht aan de leeftijd voor deze vorm van lesstofverwerking en vakoverstijgend werken.

Module 3D design/ontwerpen

Voor leerkrachten van groep 6 t/m 8
Datum en tijd: maandag 16 oktober van 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Facet Emmen centrum
Kosten: € 15,00

De 3D-ontwerpen worden gemaakt in het gratis 3D-modelleringsprogramma Tinkercad. Het leuke van het werken in Tinkercad is, dat theoretische kennis praktisch moet worden toegepast.

Het maken van een 3D-ontwerp leert je anders kijken naar wat je aan het doen bent. Je moet je ontwerp draaien, verkleinen en vergroten. Je leert hoe je je eigen ontwerp kunt maken.

In deze module gaat het veel over rekenen. Hoeveel mm is een cm? Hoe groot moet iets zijn? Hoe werkt een liniaal?

Heeft jouw school de beschikking over een 3D-printer, dan kan het ontwerp uitgeprint worden.