VoorleesExpress

Niet alle kinderen groeien op in een taalrijke thuisomgeving. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan school.De VoorleesExpress zorgt ervoor dat deze kinderen extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen.Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. In 2019 gaat de VoorleesExpress starten in de gemeente Emmen. Het project is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Vrijwilligers gezocht

Om zoveel mogelijk kinderen te ondersteunen in hun taalontwikkeling zijn we op zoek naar nieuwe voorlezers. Heb jij een uurtje per week over om een gezin te laten ervaren hoe leuk taal is?

Wat houdt het voorleestraject in?

  • 20 keer afspreken met het gezin
  • Kinderen tussen 2 en 8 jaar
  • Een uur per keer
  • Je leest voor en doet taalspelletjes (op gepaste afstand)
  • En dat allemaal in je eigen buurt!

VoorleesExpress in Emmen

Wil je meer weten over de VoorleesExpress? Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Of ken je een gezin dat de hulp van de VoorleesExpress goed kan gebruiken? Stuur dan een e-mail naar Anouk Haddering en Karlijn via voorleesexpress@facet-emmen.nl of ga naar de website van VoorleesExpress.