Primair onderwijs

Onderwijs

Leestips van Matilda

Speciaal voor schoolkranten en nieuwsbrieven biedt Facet vier keer per jaar kopij aan, waarin aandacht wordt gevestigd op leuke nieuwe boeken.

De artikelen mogen doorgestuurd worden naar ouders en/ of gedeeld worden via Social media. Een schoolkrantartikel is druk klaar en omvat maximaal twee A4’tjes. Je ontvangt de schoolkrantartikelen via e-mail.

Naar de laatste Matilda

Abonnementen

Met een abonnement kan school collecties lenen en intekenen op diverse leesbevorderingsprogramma’s en activiteiten.

Ook kan de kinderopvang gebruik maken van de deskundigheid van de medewerkers van de afdeling Educatie, de lokale bibliotheek of bibliobus.

Naar abonnementen


Webshop

Kinderen die graag en goed lezen, zijn taalvaardiger en dit komt de schoolprestaties ten goede. Om dit zoveel mogelijk te stimuleren, werken (basis)scholen, kinderopvang en Facet samen. Dit doen we met diverse programma's en activiteiten. Zo werken we structureel aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid bij kinderen.

Wij bieden (basis)scholen en de kinderopvang allerlei activiteiten aan op het gebied van lezen én digitale geletterdheid. Voor iedere leeftijd hebben we iets geschikts. Van voorschools tot en met groep 8. In onze webshop vind je het aanbod van de bibliotheek voor de (basis)scholen en kinderopvang overzichtelijk bij elkaar.

Naar de webshop

Uitleg webshop

Wij hebben een webshop voor het onderwijs. Kom je er niet helemaal uit of bestel je voor het eerst in de webshop? We hebben een korte instructie gemaakt om het gebruik makkelijk te maken.

Naar uitleg webshop


Nieuwsbrief educatie

Regelmatig brengt de afdeling Educatie een nieuwsbrief uit. Hierin attenderen wij op ideeën, apps en andere zaken, die wij belangrijk vinden voor het stimuleren van leesplezier. De nieuwsbrieven kunnen hier worden nagelezen.

Naar de nieuwsbrieven