Projecten Cultuureducatie

Samen met scholen hebben we vanuit diverse kunstdisciplines projecten ontwikkeld. De projecten zijn heel goed in te zetten als aanvulling of onderdeel van een leerlijn.

 • Facet Filmcafé Bekijk details

  6 december 2023

  Een van de projecten van 2023 was het Filmproject, dat eind november afgesloten werd met de vertoning van 4 korte films die gemaakt zijn door- of óver Emmense jongeren gaan.

 • Regenboogcafé met Loïza Lamers Bekijk details

  20 juli 2023

  ‘Donderdagavond 8 juni was de aftrap van de eerste Regenboog Café Q&A georganiseerd door Facet en het Liefdescircus met niemand minder dan Loïza Lamers! Bezoekers konden bij hun aanmelding hun vragen voor Loïza indienen en op de avond zelf persoonlijk stellen.

 • Inspiratie opdoen bij de jaarlijkse De Cultuurplaats! Bekijk details

  11 april 2023

  Op 5 april organiseerden we samen met- en óp het podium van het ATLAS Theater een inspirerende bijeenkomst voor leerkrachten in het PO.

 • Facet Filmproject Bekijk details

  6 april 2023

  Naar aanleiding van het uitkomen van de film ‘Grenzeloos Verraad‘ van Emmenaar Thomas Nauw, ontwikkelde Facet het Facet Filmproject voor jongeren.

 • Van Gogh, het Esdal college en Facet Bekijk details

  7 maart 2023

  De leerlingen van Esdal College maakten in het najaar van 2022 kennis met allerlei kunstdisciplines op diverse culturele locaties in Emmen. Op 15 en 16 juni 2023 krijgt het educatieproject een vervolg en volgen de 300 leerlingen een verdiepende workshop in de discipline van hun keuze. Het overkoepelende thema is ‘Van Gogh’.

 • Mooie samenwerking Facet en Pro-Emmen! Bekijk details

  19 mei 2022

  Tijdens de Totaaltheater dag op 11 mei in het ATLAS Theater leefden de 1e en 2e jrs leerlingen van Pro-Emmen zich uit in allerlei kunstzinnige workshops.