Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 83)

Weergaveopties:

 • Zes dagen muziek, theater en dans! Bekijk details

  30 mei 2022

  Heb jij zin om andere jonge podiumkunstenaars te ontmoeten en samen in korte tijd een voorstelling te maken? Dan is #GoClassic Summerschool iets voor jou. In de zomervakantie van 15 t/m 20 augustus 2022, maak je met professionele begeleiders een muziektheaterproductie die je presenteert tijdens Festival Veenhuizen.

 • Expositie Siemen Dijkstra Bekijk details

  30 mei 2022

  Van 16 mei tot en met 30 juni is in Facet -locatie Emmen centrum- een expositie te bewonderen met werken van graficus Siemen Dijkstra (1968). Dijkstra won dit jaar de Culturele prijs van Drenthe.

 • Fluitsignaal Scoor een Boek! Bekijk details

  24 mei 2022

  Vrijdag 13 mei was voor een kleine 500 leerlingen van gemeente Emmen helemaal geen ongeluksdag! Zij hebben in een heerlijk zonnetje kunnen genieten van een sport- en spelevenement in het stadion De Oude Meerdijk. Dit 'Fluitsignaal' is de feestelijke afsluiting van het leesbevorderingsprogramma 'Scoor een Boek! 2022' dat Facet organiseert in samenwerking met FC Emmen.

 • Emmen Danst Bekijk details

  19 mei 2022

  Spetterende dansvoorstellingen in het ATLAS Theater!

 • Opening ROEG! Hoek Bekijk details

  13 april 2022

  De natuur is in Drenthe altijd vlakbij. Ook in de gemeente Emmen is veel groen: van balkon tot Bargerveen, van de Runde tot het Oosterbos: er valt ontzettend veel te vertellen over onze natuur.

 • Ruim 170 kinderen ontvangen een media-ontdekpakket Bekijk details

  7 april 2022

  Kinderen van nu groeien op in een wereld vol schermen. Hoe zorg je ervoor dat in de beginjaren van kinderen een goede basis wordt gelegd qua taalontwikkeling, lezen en mediagebruik?

 • We hebben een nieuwe naam! Bekijk details

  23 maart 2022

  Met ingang van 9 april gaan de Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging samen verder onder de naam Facet. Deze nieuwe naam staat symbool voor de veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Alle facetten komen aan de orde. De nieuwe organisatie staat midden in de samenleving en wil met taal, kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Emmen en haar inwoners.

 • Webinar Close Reading Bekijk details

  15 maart 2022

  Een kans om op een andere manier leerlingen te leren (denkend) te lezen.

 • Rap project voor jongeren in de Bibliotheek Emmen Bekijk details

  15 maart 2022

  Vanaf donderdag 31 maart start Bibliotheek Emmen van 19.00 - 22.00 wekelijks een kosteloze serie van 12 bijzondere rapworkshops met een spetterende finale.

 • EsmeĆ© Bos wint Emmense voorleeswedstrijd! Bekijk details

  14 maart 2022

  EsmeƩ Bos van basisschool De Bascule uit Nieuw-Amsterdam heeft vanmiddag de Emmense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Rensentheater in het voormalig dierenpark. Het betrof hier de finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Emmen vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Paginanavigatie