Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 155)

Weergaveopties:

 • Regenboogkast geopend bij Bibliotheek Emmen Bekijk details

  10 december 2021

  Op donderdag 9 december is de Regenboogkast in de Bibliotheek Emmen geopend. De kast komt voort uit een initiatief van een groep LHBTI-jongeren uit Emmen en omgeving, in samenwerking met de bibliotheek. De jongeren vinden dat er nog veel winst valt te behalen op het gebied van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in Emmen.

 • Reguliere openingstijden Bekijk details

  29 november 2021

  Bijna alle vestigingen van de Bibliotheek Emmen blijven tot 14 januari 2022 op de gebruikelijke tijden open, tot uiterlijk 20.00 uur. Alleen de bibliotheek in Emmer-Compascuum sluit voorlopig op donderdag om 17.00 uur. Servicepunten kunnen aangepaste openingstijden hebben.

 • Week van de Mediawijsheid 2021 Bekijk details

  4 november 2021

  Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. Dat is ook terug te zien in de cijfers: zo’n driekwart van de mensen gebruikte in 2020 online media zoals WhatsApp en videobellen. In 2015 was dat nog 57% (SCP, 2021). We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden.

 • Informatiepunt Digitale Overheid nu bij alle vestigingen van Bibliotheek Emmen. Bekijk details

  26 oktober 2021

  Na een proefperiode in het centrum van Emmen en na gebleken behoefte bij de inwoners, heeft iedere vestiging in de gemeente Emmen vanaf maandag 1 november een Informatiepunt Digitale Overheid. Hiermee beschikt elke vestiging over een plek waar bezoekers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

 • Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek Bekijk details

  26 oktober 2021

  Kom naar de Bibliotheek Emmen tijdens Nederland Leest en krijg het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.

 • Aanmeldformulier voor Cultuurprijs 2021 geopend Bekijk details

  18 oktober 2021

  Vrijdag 7 januari 2022 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit jaar is het de aanmoedigingsprijs, deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

 • Ondersteuning Bibliotheek Emmen bij Coronatoegangsbewijs Bekijk details

  1 oktober 2021

  Vorige week is in de landelijke en regionale pers gecommuniceerd dat bibliotheken ondersteunen bij het aanvragen van een coronatoegangsbewijs. De vermeldingen in de media hebben de Bibliotheek Emmen echter overvallen. Hier is vooraf geen communicatie over geweest en medewerkers waren niet geïnformeerd. Desondanks heeft Bibliotheek Emmen snel kunnen schakelen en staan medewerkers klaar om inwoners te helpen. In de vestiging in het centrum van Emmen is zelfs de bezetting ook opgevoerd om de vele vragen...

 • Europe Readr komt naar de Bibliotheek Emmen! Bekijk details

  30 september 2021

  Het Internationale project van het Europe Readr platform komt naar Bibliotheek Emmen. Europe Readr is het vlaggenschipproject van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de EU, dat iedereen aanmoedigt een boek open te slaan voor een betere toekomst.

 • Bibliotheek weer open op zondag Bekijk details

  29 september 2021

  Van oktober t/m maart is de Bibliotheek in het centrum van Emmen weer geopend op zondagmiddag. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom.

 • STROOM Emmen zoekt jongeren die willen vlammen voor Emmen Bekijk details

  29 september 2021

  Op dinsdag 12 oktober zijn de audities voor STROOM: een gloednieuw programma van de Bieb in Emmen voor creatieve, ondernemende jongeren om samen met een toegewijd team echt toffe events te organiseren.

Paginanavigatie