Culturele instellingen openen hun deuren voor scholieren.

Gepubliceerd op: 20 september 2023 14:27

Op 18 en 19 september bezochten maar liefst 1200 scholieren de verschillende Emmense cultuurinstellingen.

Binnen het vak CKV horen ook bezoekjes aan externe instellingen zodat jongeren culturele ervaringen opdoen. Tijdens de jaarlijkse Kunstontmoetingsdagen die Facet in samenwerking met de culturele instellingen organiseert wordt deze doelstelling ruimschoots gehaald’ aldus projectleider Bibian Welbergen van Facet.

‘In het Atlas Theater genoten de leerlingen van een spectaculaire show van de theatrale slagwerkgroep Percossa. Het Filmhuis Emmen had een vernieuwd programma inclusief filmquiz voorbereid. En in de Grote Kerk mochten leerlingen meespelen met het lokaal bekende rock duo Jeff Zwart & Dilana Smith.

Naast deze voorstellingen konden de leerlingen op diverse locaties kiezen uit er zeer groot aanbod van activiteiten en workshops. Bij Facet hadden alle workshops een talig component, zoals rap, boekkunst en druktechniek. Daarnaast konden liefhebbers in het innovatieve STROOMlab van Facet experimenteren met VR brillen en fotografie. In het Rensenpark vonden in totaal maar liefst 11 verschillende workshops plaats op locatie bij het CBK en Loods13. Leerlingen konden aan de slag met theater, beeldende kunst, animaties, vloggen, hiphopdans, slagwerk en fotografie.

Het blijft spannend om op zoveel verschillende locaties voor zoveel verschillende jongeren iets aantrekkelijks en waardevols neer te zetten. Uit de eerste reacties blijkt dat e.e.a. met veel enthousiasme is ontvangen en goed in de smaak viel. En dat is voor ons, als culturele sector heel belangrijk, want daar doen we het met z'n allen voor!