Het culturele seizoen is geopend!

Gepubliceerd op: 11 september 2023 15:43

Afgelopen zaterdag vond het UITfestival plaats en dat was een feestje! Met prachtig weer en zoveel deelnemende partijen was het een mooie aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

Diverse culturele instellingen en partners presenteerden zich in het centrum van Emmen. Nieuw dit jaar was dat het niet op één locatie plaatsvond, maar verspreid door het hele centrum. Op deze manier ontstond er meer ruimte om alle acts een mooie plaats te geven.

Zo stond op het Raadhuisplein het dans- en verhalencafé van Facet, de cultuurmarkt en was er een ''Urban zone'' te vinden. Met onder andere skatewedstrijden, graffitiworkshops en diverse optredens werd hier aandacht gevraagd voor 50 jaar hiphop. 

Ook stond op het Raadhuisplein een podium van ruim 27 meter. In de middag trad hier het Noord Nederlands Orkest op met gastoptredens van Carina Vinke en Ralph de Jong. In de avond werd er een feestje gevierd met o.a. optredens van Waylon en Queen the Music. 

Jong en oud maken er samen een feestje van

Ondanks de tropische temperaturen wisten de bezoekers het festival te vinden. Overdag waren er zo'n 5000 bezoekers  in het centrum te vinden. Qua activiteiten zat er voor jong en oud iets tussen, van optredens van diverse amateurkunstkoren, dansvoorstellingen en straattheater, tot het omgebouwde Mondriaanplein tot kidsplein en Karin Bloemen in het Rensenpark. Ook in de avond was het mengelmoes aan publiek met jonge gezinnen tot oudere feestgangers. 

Volgend jaar staat het Uitfestival Emmen gepland voor zaterdag 7 september.

Foto's zijn gemaakt door Iris Sijbom.