Oktober Kindermaand: volop gratis culturele activiteiten

Gepubliceerd op: 21 september 2023 15:15

Kartonbloemen vouwen, achter een echt drumstel zitten en een trein besturen. In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. In Emmen doen acht instellingen mee.

In Emmen kunnen kinderen de hele maand meedoen aan uiteenlopende culturele en creatieve activiteiten. Zo wordt Hupsakee omgetoverd tot Halloween-spookhuis en is er een workshop ‘Kunst maken met rommel’ bij Facet in Emmen. Kinderen worden wetenschapper tijdens de proefjes en experimenten in Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. En voor kinderen die graag een muziekinstrument willen leren spelen, organiseert muziekschool MM verschillende workshops. Voor de creatieve geesten is er de workshop ‘Schilderen als Van Gogh’ in het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en de workshops bloemen maken van karton bij Boetiek Creatief in Zandpol.

Jaarlijks evenement

Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een doventolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Kinderboekenweek

Van 4 tot en met 15 oktober is het ook nog eens Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis!’ In verschillende openbare bibliotheken in Drenthe is er daarom een kookworkshop, waar kinderen zelf gerechten uit verschillende culturen kunnen maken onder leiding van een echte chef-kok.

Programmaboekje

In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje (verkrijgbaar bij het TIP’s en gemeentehuizen) en online op kindermaand.nl.

Website Kindermaand