Cultuureducatie

Onderwijs

Ontdekken, leren en groeien

De ontwikkeling van kinderen in de gemeente Emmen gaat ons al jaren aan het hart. Om te ontdekken wie je bent en wat je kunt, is taal, kunst en cultuur onmisbaar. We dagen kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen, door te werken aan o.a. [digi]taalniveau en creatieve ontwikkeling. Zodat iedereen kan worden wie die wil zijn.

Voorschools

Het spelend ontwikkelen van creativiteit bij jonge kinderen is van groot belang en vormt de basis voor de rest van hun leven. Wij hebben hiervoor diverse trajecten ontwikkeld.
 

Meer informatie Voorschools

Basisonderwijs

Wat wil je dat cultuuronderwijs bij jou op school doet voor de vorming van jullie kinderen? Als kennis en expertise centrum voor kunst en cultuur zijn wij het aanspreekpunt voor al je vragen over dit onderwerp.

Meer informatie Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Als drukbezet VO docent kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Wij staan daarom graag voor je klaar om samen kunst en cultuurprojecten te initiëren en te organiseren.

 

Meer informatie VO

Brede School

De Brede School heeft als doel ieder kind actief in contact te brengen met cultuur en sport in de eigen omgeving. Zo kunnen kinderen hun talenten, ambities en hobby’s ontdekken en als ze dan ook nog de overstap naar een plaatselijke club of vereniging maken is onze missie geslaagd.

Naar website Brede School

Cultuurmarktplaats Emmen

Op de Cultuurmarktplaats Emmen vind je zowel cultureel aanbieders en gastdocenten in alle kunstdisciplines, als kant en klare producten en projecten om in te zetten bij jouw cultuuronderwijs.

Naar website Cultuurmarktplaats Emmen

Projecten

Wij helpen scholen in het basis- en voortgezet onderwijs met hun cultuurbeleid en hun -programma zodat kunst en cultuur toegankelijk is voor iedereen.

Bekijk projecten

Trainingen en projecten


Training multimedia PO

In het najaar bieden we de cursus Multimedia in de vorm van modules aan. Je kunt kiezen voor 1 of meerdere modules. Kies uit stop motion, fotobewerking, filmen en monteren en 3D design/ontwerpen.

Meer info over deze training


Het Wonder van Emmen - Project voor groep 6, 7 en 8

Dit project is een combinatie van erfgoed, drama en taal. Centraal staat het leren door middel van verhalen, foto’s en voorwerpen. De opgedane kennis wordt verwerkt in dramalessen. Als afsluiting van het project is er een presentatie voor de ouders.

Meer info over dit project