Nieuws

Resultaat 151 - 160 (van 189)

Weergaveopties:

 • Grand opening STROOMlab Emmen! Bekijk details

  24 augustus 2021

  Zaterdagmiddag 4 september opent wethouder Robert Kleine een nieuw initiatief voor jongeren; STROOMlab Emmen in de centrale Bibliotheek Emmen.

 • Opening Geheugenkabinet Bekijk details

  8 juli 2021

  Deze week werd het Geheugenkabinet geopend door Guido Rink in de Bibliotheek in het centrum van Emmen. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het geheugen. Samen met het lokale (zorg)netwerk bieden we boeken, spellen en binnenkort ook activiteiten aan.

 • STROOMlab voor jongeren in Emmen! Bekijk details

  7 juli 2021

  In de centrale bibliotheek in Emmen is een nieuw initiatief gestart! Het is het nieuwe STROOMlab. Jongeren kunnen hier terecht om aan de slag te gaan met de meest uiteenlopende kunstzinnige en/of technische projecten.

 • Samenwerking met kinderopvang Vivikids Bekijk details

  1 juli 2021

  Bibliotheek Emmen en kinderopvang Vivikids in Veenoord tekenen de samenwerkingsovereenkomst ‘’Boekstart in de kinderopvang’’.

 • Gratis ‘Doe- ma- mee- dagen’ in de zomervakantie Bekijk details

  7 juni 2021

  ‘Gedurende 4 weken in de zomervakantie zijn er elke middag op een andere locatie twee activiteiten o.l.v. professionele kunstvakdocenten. ‘Deze Doe-ma-mee-dagen zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in de gemeente Emmen’.

 • Bibliotheek Emmen eindelijk weer open! Bekijk details

  14 mei 2021

  Vanaf donderdag 20 mei mogen de vestigingen van Bibliotheek Emmen weer open! Het lenen en terugbrengen van boeken gebeurt dan weer in de Bibliotheek zelf én ook kunnen klanten zelf weer boeken uitzoeken.

 • 5 tips voor de online Bibliotheek Bekijk details

  30 april 2021

  De collectie van de Bibliotheek is altijd in beweging. Natuurlijk is het heerlijk om in de bieb te struinen. Kijken in de kasten op zoek naar een onverwacht verhaal. Of speuren in de catalogus en dan dat ene boek vinden waar je zo nieuwsgierig naar bent.

 • Bibliotheek Emmen centrum 3 mei weer open (update) Bekijk details

  29 april 2021

  Vanaf maandag 3 mei is de centrale Bibliotheek (vestiging Emmen centrum) weer geopend voor het afhalen van reserveringen.

 • Erepenning van de gemeente Emmen voor Marchien Brons Bekijk details

  19 februari 2021

  Marchien Brons heeft bij haar afscheid als directeur van Bibliotheek Emmen de erepenning van de gemeente Emmen ontvangen. Zij heeft ruim 45 jaar bij de bibliotheek gewerkt en heeft zich onder meer ingezet voor cultuur en het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Met het ontvangen van de erepenning is Marchien Brons ook ereburger van de gemeente Emmen.

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  2 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Paginanavigatie