Totaal Theaterwerkplaats

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022 10:15

Een samenwerking van het Esdal College met Facet.

Het Esdal College staat bekend als de Kunst en Cultuurschool van Emmen. ‘Kunst en Cultuur onderwijs is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van leerlingen. Daarom gingen leerlingen van klas 1 en 2 van het VMBO en Mavo op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober in het kader van het project Totaal Theaterwerkplaats aan de slag met de vele vormen van kunst en cultuur.

Het project wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Bibian Welbergen, Adviseur Cultuureducatie van Facet’, aldus Rob Spitzers, projectleider van het Esdal College bij dit grote evenement. ‘We vinden het belangrijk dat leerlingen ook buiten de school Kunst en Cultuur proeven. Daarom vinden een deel van de kunstworkshops plaats op culturele locaties buiten de school, zoals o.a. De Grote Kerk, Dan’s entertainment, Loods 13, Kim’s Fame school, de NachtwachtvanEmmen en Toolbox in het Rensenpark’, aldus Spitzers.

Welbergen vult aan : ‘Dankzij een speciale subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen we gedurende twee schooljaren groots inzetten op dit bijzondere project. We organiseren op 13 en 14 oktober maar liefst 136 workshops in 17 verschillende kunstdisciplines. Alle leerlingen maken zo kennis met 8 verschillende kunstvakken. In een latere fase krijgen de leerlingen de gelegenheid zich te verdiepen in een kunstvak naar eigen keuze.’

Spitzers vervolgt : ’Vincent van Gogh is bij dit project de inspiratiebron. Verderop in het schooljaar organiseren we een groots vervolg op deze eerste projectfase en gaan we helemaal los in het kader van het Van Gogh jaar! Dat zal in juni 2023 resulteren in een spetterend Van Gogh festival op de campus van het Esdal College. Tijdens dit festival verwerken de leerlingen alle opgedane ervaringen in podiumpresentaties en exposities voor publiek’.