Taalpunt Emmen heeft haar kwaliteit op orde!

Gepubliceerd op: 10 november 2022 13:09

Taalpunt Emmen heeft onlangs het officiële kwaliteitscertificaat behaald van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Vanmorgen werd dit certificaat feestelijk overhandigd door wethouder Raymond Wanders aan Nicole Stiekema, voorzitter van de kerngroep Emmen Telt mee met Taal. Met dit certificaat voldoet het taalpunt aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Taalpunt Emmen

In de gemeente Emmen wordt ingeschat dat één op de zes (zo’n 10.000) volwassen inwoners moeite heeft met lezen, digitale vaardigheden en rekenen. De kerngroep ‘’Emmen Telt mee met Taal’’ bestaande uit Facet, welzijnsorganisatie Sedna, Drenthe College, EMCO, Pro Emmen en de gemeente Emmen, zet zich samen in om dit aan te pakken. De uitvoering van deze kerngroep ligt bij de Taalpunt coördinator.

In elke vestiging van Facet is een Taalpunt gevestigd, hier wordt hulp geboden aan iedereen die (beter) wil leren lezen, schrijven of rekenen.  Aan deze taalpunten zijn veel vrijwilligers verbonden. Daarnaast zijn er veel meer mensen, direct of indirect betrokken bij de ondersteuning van mensen met lees- en schrijfproblemen.

Behaalde certificering

Afgelopen zomer vond de auditing voor de certificering plaats. Taalpunt Emmen scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Taalpunt Emmen de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalpunt Emmen is erg blij met de uitslag. Caroline Habing, taalpuntcoördinator Taalpunt Emmen: “De certificering geeft aan dat we beschikken over de benodigde kwaliteiten en dat we met de gezamenlijke partners op de goede weg zijn om laaggeletterden in de gemeente Emmen te helpen’’.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Wil jij ook een verschil maken?

Wij zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag samen met aan de slag gaan met taal. Vind jij het ook om mensen te helpen op het gebied van taal, digitale vaardigheden of rekenen? Neem dan contact op met Facet: 0591 – 681448 en vraag naar Caroline Habing, taalpuntcoördinator of via taalpunt@facet-emmen.nl.