Facet zet zich in voor gelijke kansen op gezondheid voor inwoners Emmen.

Gepubliceerd op: 7 november 2022 15:06

Gelijke kansen op gezondheid voor alle inwoners van Emmen. Dat is waar Facet zich samen met ruim 25 andere organisaties voor inzet. Op donderdag 3 november hebben wij hiervoor het lokaal preventieakkoord Emmen ondertekend.

Er zijn gezondheidsverschillen in ons land en nog steeds heeft niet iedereen gelijke kansen op gezondheid. Met het tekenen van het preventieakkoord spreken de partijen af om gezondheidsverschillen terug te dringen en zich in te zetten voor gelijke kansen op gezondheid voor alle inwoners in de gemeente Emmen.

Samen aan de slag

Samen met de andere ondertekenaars van het preventieakkoord gaan we aan de slag met de doelstellingen uit het akkoord. Deze richten zich op gezond gewicht, mentale gezondheid en het voorkomen of verminderen van eenzaamheid en middelengebruik. Thema’s waarop urgentie zit en waarop wij verwachten in de gemeente Emmen de grootste gezondheidswinst te boeken door de inzet van preventie. Dit doen wij via bestaande en nieuwe projecten. Denk bijvoorbeeld aan de bestaande plannen voor Emmen Rookvrij dat wil realiseren dat de volgende generatie rookvrij opgroeit.

De lokaal gekozen thema’s sluiten aan bij de landelijke ambities uit het Nationaal Preventieakkoord, waarbij in Nederland gezamenlijk gewerkt wordt aan een rookvrije generatie, minder overgewicht en het terugdringen van overmatig alcoholgebruik.