Cultuurweek 2022 Drenthe College

Gepubliceerd op: 17 november 2022 12:00

Met een keiharde knal en een schot goudgele slingers sloot het Drenthe College gisteravond de cultuurweek 2022 af. Wat een mooie samenwerking met Facet! Drie dagen lang proefden 300 eerstejaarsstudenten van het Drenthecollege Veldlaan aan maar liefst 20 kunstdisciplines onder de bezielende begeleiding van kunstvakdocenten van Facet.

Het slotstuk was een extatische presentatie in het Atlas theater, onder de noemer ‘ontmoeten, jezelf ontdekken, ontwikkelen en uitdagen’. ‘Helemaal te gek! Dit moeten ze volgend jaar weer doen!’ riep een enthousiaste student terwijl ze achter de coulissen weer langzaam op adem kwam.

Het bijzondere van dit jaarlijkse project is dat de eerstejaars niet alleen kennismaken met een keur aan kunstdisciplines, maar ook de gang van zaken in een professioneel theater meemaken en een prachtige ervaring opdoen tijdens hun optreden in de grote zaal van het ATLAS Theater.

Meer dan een diploma

Naast de 300 studenten die zorgden voor een dampende sfeer in de zaal, woonden ook de raad van bestuur van het Drenthe College en tientallen docenten de voorstelling in de zaal bij  terwijl honderden ouders thuis via de lifestream mee keken.

Enkele quotes van de raad van bestuur; ‘Onze studenten zijn nog maar tien weken onderweg en zetten vervolgens dit met elkaar neer! Wauw, dat is verbinden’.  ‘Dit is meer dan een diploma, dit is je zelf persoonlijk ontwikkelen en uitdagen’.