Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 169)

Weergaveopties:

 • Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023 Bekijk details

  23 oktober 2023

  Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

 • Expositie ArchitectuurPunt Drenthe bij Facet Bekijk details

  23 oktober 2023

  Stichting ArchitectuurPunt Drenthe is in 2013 in Emmen opgericht en bestaat in 2023 10 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum heeft op 15 september 2023 in De Nieuwe Kolk in Assen het congres ‘Drenthe: Méér dan mooi!’ plaatsgevonden. Tegelijkertijd werd ook de Drentse ArchitectuurPrijs 2023 uitgereikt. Deze editie kende een samenwerking van ArchitectuurPunt Drenthe, Libau, Stichting Berlagehuis Usquert.

 • Thuis bij Facet, ook tijdens de Kinderboekenweek! Bekijk details

  9 oktober 2023

  Afgelopen zondag verwelkomde Facet kinderen en (groot)ouders tijdens het uitverkochte Kinderboekenweek-feest bij Facet. Zij konden deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten, ontmoetten schrijvers en woonden een muzikale theatervoorstelling bij.

 • EMMEN ROCKS! Bekijk details

  4 oktober 2023

  Op 12 november 2023 rockt het ATLAS Theater als nooit tevoren. Deze zondagmiddag staat in het teken van pop-, rock- en urban muziek. Vanaf 12.30 gaan de deuren open en kunnen muzikanten en andere muziekliefhebbers genieten van lokale bands uit Emmen e.o. zoals Young Memphis, Bliss, Rocket Chair en het rock duo Jeff Zwart & Dilana Smith.

 • De Kinderboekenweek start met boetevrij voor de jeugd! Bekijk details

  4 oktober 2023

  Lezen en plezier in het lezen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om dit extra te stimuleren krijgen jeugdleden tot en met 18 jaar vanaf 4 oktober geen boetes meer als zij hun boeken of andere materialen te laat terugbrengen bij Facet.

 • Expositie Brieven aan Vincent Bekijk details

  21 september 2023

  In het kader van het Van Gogh jaar zijn inwoners van Emmen en Drenthe uitgenodigd een brief aan Vincent van Gogh te schrijven. Hij schreef veelvuldig aan zijn broer hoe mooi hij Drenthe vond. Wat zou je zelf aan Vincent willen schrijven als dat kon?

 • Oktober Kindermaand: volop gratis culturele activiteiten Bekijk details

  21 september 2023

  Kartonbloemen vouwen, achter een echt drumstel zitten en een trein besturen. In oktober kunnen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. In Emmen doen acht instellingen mee.

 • Culturele instellingen openen hun deuren voor scholieren. Bekijk details

  20 september 2023

  Op 18 en 19 september bezochten maar liefst 1200 scholieren de verschillende Emmense cultuurinstellingen.

 • Weer op zondagmiddag open! Bekijk details

  19 september 2023

  Vanaf 1 oktober is onze vestiging Emmen centrum gedurende de maanden oktober t/m maart weer op zondagmiddag geopend van 13:00 tot 16:00 uur. Op de meeste zondagen wordt er een activiteit georganiseerd.

 • Met korting naar het ATLAS Bekijk details

  18 september 2023

  Koop je tickets aan de Theaterkassa van het ATLAS Theater en ontvang op vertoon van je Facet ledenpas € 2,50 korting op de volgende voorstellingen.

Paginanavigatie