Taalpunt vrijwilliger

Taalpunt Emmen

Advies voor taalvrijwilligers

Het Taalpunt kan niet zonder vrijwilligers!

Voor taalvrijwilligers

Ben je taalvrijwilliger en wil je advies over lesmateriaal, inspirerende werkvormen, didactiek en trainingen? Maak dan een afspraak met onze taalpuntcoördinator Caroline Habing: caroline.habing@facet-emmen.nl of bel 0591681444

Taalpuntcoördinator Caroline Habing


Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk Taalpunt

Word vrijwilliger

Het Taalpunt kan niet zonder vrijwilligers! Als vrijwilliger help je de deelnemers met het beter leren lezen en schrijven. Dit kan 1-op-1 maar ook groepsgewijs.

Onze vrijwilligers worden zorgvuldig geselecteerd en krijgen een gedegen training en begeleiding. In 3 stappen kun je als vrijwilliger een ander helpen met de Nederlandse taal.

  1. Kennismaking en intake

    Graag leren we je beter kennen. We praten onder andere over wie ben je, waarom wil je graag taalvrijwilliger wil worden en hoeveel tijd je wilt besteden.

  2. Basistraining

    De basistraining bestaat uit 3 dagdelen verzorgd door het Drenthe College. Tijdens deze training krijg je leer je hoe je de deelnemers kunt helpen en begeleiden bij de Nederlandse taal.

  3. Koppelen

    De juiste vrijwilliger en juiste deelnemer aan elkaar koppelen is cruciaal voor succes. Het is altijd maatwerk, zodat zowel vrijwilliger als deelnemer het als plezierig en nuttig ervaren.

Als je overweegt om vrijwilliger te worden meld je dan aan! Je wordt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.


Extra ondersteuning

Ondersteuning

Ons team van professionals en vrijwilligers staan voor je klaar om je te helpen zodat je kunt groeien in je rol als taalvrijwilliger. Naast de basistraining worden er ook verdiepende trainingen en workshops aangeboden.

Of kun je deelnemen aan intervisie workshops met andere vrijwilligers. En er worden -speciaal voor onze vrijwilligers- leuke activiteiten aangeboden, zoals een pubquiz of een kerstborrel.

Vrijwilligerswerk Taalpunt

  1. Intervisie

    Vrijwilligers krijgen ondersteuning en begeleiding door georganiseerde gespreksgroepen met andere vrijwilligers.

  2. Verdiepende training

    Nieuwe lesmethodes zoals een online training over online leren.

  3. Professional paraat

    Stel je vraag aan de taalpuntcoördinator en/of docent.