Nieuwe boeken

Vrijheid

In mei vieren we onze vrijheid. Maar wat is vrijheid eigenlijk? Dat kan voor iedereen verschillend zijn.

Naar de leestips

Boekentips van onze redactie

 • Frits van Oostrom Nobel streven

  Het levensverhaal van een bijzondere edelman biedt een verrassend en volledig tijdsbeeld van de Lage Landen rond 1400.

  Gedrukt boek

 • Caroline de Gruyter Beter wordt het niet

  Journalistieke vergelijking tijdens een reis door de Europese Unie met het Habsburgse rijk zoals dat tot aan de Eerste Wereldoorlog bestond.

  Gedrukt boek

 • Katja Happe Veel valse hoop

  "Auteur vertelt de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen vanuit Nederlands oogpunt, de geschiedenis wordt ook bezien vanuit internationaal perspectief. Ook wordt er gedetailleerd aandacht besteed aan specifieke maatregelen voor Nederland van de nazitop in Berlijn en de op Nederland gerichte acties...

  Gedrukt boek

 • Carolijn Visser Selma

  Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Frank Westerman De graanrepubliek

Een geschiedenis van de modernisering van het Groninger boerenland in de 20e eeuw. Verteld vanuit de rijke herenboer, de landarbeider en politicus Sicco Mansholt. Wat voor invloed heeft beleid op de landbouw?

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken