Week van Lezen en Schrijven

Wij doen mee! 8-14 september 2022

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger.

Daarom organiseert de Stichting Lezen en Schrijven van 8-14 september de Week van Lezen en Schrijven, waarbij ze iedereen oproepen om in actie te komen. Zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen en schrijven. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. 

Kom ook in actie!

Activiteiten in de Week van Lezen & Schrijven

Pubquiz

Op woensdag 7 september vindt de allereerste pubquiz in Facet plaats.
Onder leiding van Eddie Zinnemers worden er 8 rondes gespeeld, waaronder o.a. ‘’als je voor een dubbeltje geboren bent’’ (muziekronde), ‘’lusten en lasten’’ en ‘’geld en geografie’’.

Letterborrel

Wil je meer weten over het gebruik van computers? Vind je de brieven van de overheid ook zo lastig? En hoe moet je huur- of zorgtoeslag aanvragen? Iedereen die antwoord wil op dit soort vragen is welkom op de ''letterborrel'' bij Facet in Klazienaveen.

Workshop ''weet wat je eet''

Op het gebied van voeding valt er veel te kiezen. Het begint al bij de keuze waar je boodschappen doet: de supermarkt, bio-winkel, internet of op de markt? Maar eenmaal ‘binnen’ is de keuze er reuze. Wat is nou gezond en dus echt goed voor je?
 

Stichting Lezen en Schrijven

Stichting Lezen en Schrijven is dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen. Want onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. 

Naar website Stichting Lezen en Schrijven


Nederlands leren

Boeken, websites, taalclubs en spreekuren van Facet voor mensen die Nederlands willen leren of oefenen.

Naar Nederlands leren