Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023

Gepubliceerd op: 23 oktober 2023 09:45

Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

Een opkomend talent kan genomineerd worden, maar ook iemand die zijn strepen in de muziek, dans, theater, kunst of literatuur al heeft verdiend en iedereen die zich hiertussen bevindt. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd.

Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen. Gitarist, componist en producer Bernard Gepken heeft de Cultuurprijs 2022 gewonnen.

Aanmelden kan tot en met 5 november

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen/organisaties voordragen voor deze prijs. Aanmelden kan tot en met 5 november via:

• het aanmeldingsformulier op onze website, of
• een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres mailen naar cultuurprijs@facet-emmen.nl

Naar Cultuurprijs Emmen 2023

Jury

De jury bestaat uit Bibian Welbergen namens Facet, schrijver Peter Veen, evenementen organisator Leonie Pluyter, Menso Rappoldt namens Grote Kerk Emmen en onafhankelijk voorzitter Nicole Stiekema.

De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden. Op de website van Facet kan vanaf 28 november gestemd worden. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Cultuurprijs Emmen 2023 wordt uitgereikt.