Cultuurprijs Emmen

De Cultuurprijs Emmen 2023

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023?

Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Een opkomend talent kan genomineerd worden, maar ook iemand die zijn strepen in de muziek, dans, theater, kunst of literatuur al heeft verdiend.

Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.


Winnaar Cultuurprijs 2023

Hilde Trip winnaar cultuurprijs 2023

Beeldend kunstenaar Hilde Trip is de winnaar van de Cultuurprijs 2023. Vrijdag 5 januari nam zij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.

Hilde Trip is beeldend kunstenaar. Haar werk noemt ze ‘Natural art’ of 'Natuurlijke kunst'. Hilde Trip laat zich inspireren door de vormen en kleurenrijkdom van de natuur. Ze verzamelt zaden, bladeren, veren, boomschors en grassen en verwerkt die tot wandobjecten.

De jury nomineerde Hilde voor haar bijzondere visuele composities van bloemen en andere natuurlijke elementen die ze vindt in de natuur.

Naast Hilde Trip waren ook auteur Rob Stoker, artiest Màvcase en artiest Bouke genomineerd.

Winnaar Cultuurprijs 2023


Jury Cultuurprijs 2023

De jury

Even voorstellen

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Wie de prijs van 1000 euro en een herinneringstrofee wint? Jouw stem telt mee bij het besluit van de jury.

De jury bestaat dit jaar uit Nicole Stiekema (Facet), Leonie Pluyter (evenementenorganisator), Menso Rappoldt (Grote Kerk Emmen), Peter Veen (tekstschrijver) en Bibian Welbergen (Facet).


Winnaar Cultuurprijs 2022

Bernard Gepken winnaar cultuurprijs 2022

Muzikant Bernard Gepken is de winnaar van de Cultuurprijs 2022. Vrijdag 6 januari nam hij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.

Bernard Gepken is gitarist, componist en producer. Hij schrijft liedjes met en voor andere artiesten en werkt als producer of sessiemuzikant mee aan studieopnames. Bij een aantal van die artiesten toert hij als vaste gitarist.

Naast Bernard Gepken waren Filmhuis Emmen, silent comedian Kevin Gorczyński, singer-songwriter Rick Hilberts en filmmaker Thomas Nauw voor de Cultuurprijs 2022 genomineerd.

Winnaar Cultuurprijs 2022


Facet, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert Facet opnieuw de Cultuurprijs 2023 voor de gemeente Emmen.

Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ we in onze gemeente hebben en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury is het dan ook geen eenvoudige opgave.