Cultuurprijs Emmen

De Cultuurprijs Emmen 2023

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023?

Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Een opkomend talent kan genomineerd worden, maar ook iemand die zijn strepen in de muziek, dans, theater, kunst of literatuur al heeft verdiend.

Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.


Je kunt vanaf 28 november stemmen!

Je kunt van 28 november tot 17 december stemmen op jouw favoriet. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen, wordt de winnaar van de Cultuurprijs 2023 bekendgemaakt.

Rob Stoker

Rob Stoker is auteur, muzikant en docent Nederlands. In 2016 verschijnt zijn eerste boek ’30 messteken’. Aangemoedigd door zijn uitgever gaat hij door met schrijven.

Lees meer

Màvcase

Màvcase is de artiestennaam voor Jamal Arts, een 24 jarige Emmense artiest die is voortgekomen uit de hiphop en met een totaal eigen stijl en visie te werk gaat.

Lees meer

Bouke

'Een artiest met een groot hart voor het vak en een grote passie voor muziek die zich altijd voor de volle honderd procent geeft.' Zo typeert Bouke zichzelf.

Lees meer

Hilde Trip

Haar werk noemt ze ‘Natural art’ of 'Natuurlijke kunst'. Hilde Trip laat zich inspireren door de vormen en kleurenrijkdom van de natuur.

Lees meer


Jury Cultuurprijs 2023

De jury

Even voorstellen

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Wie de prijs van 1000 euro en een herinneringstrofee wint? Jouw stem telt mee bij het besluit van de jury.

De jury bestaat dit jaar uit Nicole Stiekema (Facet), Leonie Pluyter (evenementenorganisator), Menso Rappoldt (Grote Kerk Emmen), Peter Veen (tekstschrijver) en Bibian Welbergen (Facet).


Winnaar Cultuurprijs 2022

Bernard Gepken winnaar cultuurprijs 2022

Muzikant Bernard Gepken is de winnaar van de Cultuurprijs 2022. Vrijdag 6 januari nam hij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.

Bernard Gepken is gitarist, componist en producer. Hij schrijft liedjes met en voor andere artiesten en werkt als producer of sessiemuzikant mee aan studieopnames. Bij een aantal van die artiesten toert hij als vaste gitarist.

Naast Bernard Gepken waren Filmhuis Emmen, silent comedian Kevin Gorczyński, singer-songwriter Rick Hilberts en filmmaker Thomas Nauw voor de Cultuurprijs 2022 genomineerd.

Winnaar Cultuurprijs 2022


Facet, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert Facet opnieuw de Cultuurprijs 2023 voor de gemeente Emmen.

Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ we in onze gemeente hebben en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury is het dan ook geen eenvoudige opgave.