Cultuurprijs Emmen

De Cultuurprijs Emmen 2022

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2022?

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen, in de eerste week van januari 2023, wordt de winnaar van de Cultuurprijs 2022 bekendgemaakt.


Winnaar Cultuurprijs 2022

Bernard Gepken winnaar cultuurprijs 2022

Muzikant Bernard Gepken is de winnaar van de Cultuurprijs 2022. Vrijdag 6 januari nam hij, tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen, de prijs in ontvangst.

Bernard Gepken is gitarist, componist en producer. Hij schrijft liedjes met en voor andere artiesten en werkt als producer of sessiemuzikant mee aan studieopnames. Bij een aantal van die artiesten toert hij als vaste gitarist.

Winnaar Cultuurprijs 2022


Jury Cultuurprijs 2022

De jury

Even voorstellen

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Wie de prijs van 1000 euro en een herinneringstrofee wint? Jouw stem telt mee bij het besluit van de jury.

De jury bestaat dit jaar uit Nicole Stiekema (Facet), Leonie Pluyter (evenementenorganisator), Menso Rappoldt (Grote Kerk Emmen), Peter Veen (tekstschrijver) en Bibian Welbergen (Facet).


Winnaar Cultuurprijs 2021

Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs 2021

Mayon Middeljans (Emmen, 1990) is de winnaar van de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021. Zij is freelance illustrator.

Ze richt zich vooral op het illustreren van kinderboeken. Daarnaast maakt ze aquarelprenten, portretten en schilderijen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en uit magische verhalen, zoals sprookjes.

Naast Mayon Middeljans waren muzikant Rowdy Prins en dichter-schrijfster Eva Broekmann voor de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021 genomineerd.

Winnaar Aanmoedigings Cultuurprijs 2021


Facet, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert Facet opnieuw de Cultuurprijs 2022 voor de gemeente Emmen.

Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ we in onze gemeente hebben en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury is het dan ook geen eenvoudige opgave.