Emmen viert de diversiteit op Vier de Verschillen

Gepubliceerd op: 13 mei 2024 15:00

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert Facet in Emmen voor het eerst 'Vier de Verschillen', een evenement dat zich richt op het vieren van diversiteit en het bevorderen van acceptatie voor mensen van alle geaardheden en genderidentiteiten. Het evenement vindt plaats in Loods13, gelegen in het Rensenpark, vanaf 13.00 tot 22.00 uur.

“Emmen is een hele diverse stad, en daar zijn we hartstikke trots op. Maar we moeten eerlijk zijn, want diversiteit betekent niet automatisch acceptatie. Vooral de LHBTI+ gemeenschap heeft nog veel te winnen op dat gebied. Met dit evenement willen we de Emmense LHBTI'ers in het zonnetje zetten, mensen informeren over LHBTI+ zaken en de verschillende aspecten van queer-zijn belichten. Zo vieren we de verschillen, want we mogen er allemaal zijn, ongeacht onze geaardheid, gender of geslacht." aldus Alys Wouda, programmeur Oriënteren bij Facet.

Het programma van Vier de Verschillen is kleurrijk. Van het sjabloneren van tasjes geïnspireerd op de iconische stijl van Keith Haring tot het verkennen van de kunst van drag make-up en de dansstijl Voguing. Daarnaast is er een queer pubquiz, een voorproefje van de expositie 'Oudroze' en sluiten we de dag af met een eindfeest.

Een van de hoogtepunten van het programma is de interactieve talk tussen schrijver Splinter Chabot en activist en maker Nanoah Struik, waarin ze openhartig hun ervaringen als queer individuen delen en hoe deze ervaringen hun werk beïnvloeden. Er is volop ruimte voor interactie en dialoog, dus bezoekers kunnen vragen stellen en hun eigen verhalen delen.

Het evenement is gratis te bezoeken na aanmelding.

Ontdek Vier de Verschillen