Cultuurprijs

De Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen 2021

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2021?

In de eerste week van januari wordt de winnaar bekend gemaak. Dit jaar is het de aanmoedigingsprijs, die eens per twee jaar uitgereikt wordt.

Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs

Mayon Middeljans (Emmen, 1990) is de winnaar van de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021. Zij is freelance illustrator.

Ze richt zich vooral op het illustreren van kinderboeken. Daarnaast maakt ze aquarelprenten, portretten en schilderijen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en uit magische verhalen, zoals sprookjes.

Naast Mayon Middeljans waren muzikant Rowdy Prins en dichter-schrijfster Eva Broekmann voor de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021 genomineerd.

Winnaar Aanmoedigings Cultuurprijs 2021

Marianne Busser, Ron Schröder Olifientje en het verdwenen popje

Papa en mama Fant gaan naar de stad en dus komt opa oppassen. Maar tijdens het spelen raakt Olifientje haar popje kwijt. Na een lange zoektocht vindt ze haar pop terug op een bijzondere plek. Maar dan zijn opa’s sleutels ineens verdwenen! Prentenboek...

Bekijk dit boek

De jury

Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Het ene jaar als oeuvreprijs, het andere jaar als aanmoedigingsprijs. Dit jaar gaat het om de aanmoedigingsprijs. Wie de prijs van 1000 euro en een herinneringstrofee wint? Jouw stem telt mee bij het besluit van de jury.

De Bibliotheek Emmen, organisator van de Cultuurprijs

Met plezier organiseert De Bibliotheek Emmen opnieuw de Cultuurprijs 2021 voor de gemeente Emmen.

Het is ieder jaar weer boeiend om te zien hoeveel ‘cultuur’ we in onze gemeente hebben en natuurlijk wie er worden genomineerd uit de vele aanmeldingen. Voor de jury was het dan ook geen eenvoudige opgave.