Programmeur programmalijn Ontmoeten/ Adviseur Cultuurparticipatie

Facet (voorheen Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging) levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de inwoners van de gemeente Emmen. Facet biedt alle inwoners van de gemeente het kunnen ontdekken van de waarde van informatie en cultuur en zich creatief, cognitief en sociaal kunnen blijven ontwikkelen. Lokale samenwerking, verbindingen maken en lokaal kunst, cultuur en taal zichtbaar maken staan centraal.

Voor de afdeling Samenleving zijn we op zoek naar:

Programmeur programmalijn Ontmoeten/ Adviseur Cultuurparticipatie (24 uren)

De afdeling Samenleving

De afdeling Samenleving richt zich op het ondersteunen van inwoners door te helpen bij (digitale) basisvaardigheden, het bieden van een plek voor ontmoeting en voor het beantwoorden van vragen. Activiteiten vinden o.a. plaats in alle vestigingen en in samenwerking met veel partners worden netwerken gebouwd om zelfredzaamheid en samenredzaamheid te stimuleren.

Facet gelooft dat de creatieve kracht van taal, kunst en cultuur bijdraagt aan een prettige woon-, werk- en leefomgeving voor alle inwoners en bezoekers van Zuidoost Drenthe. De afdeling kent twee programmalijnen, ontmoeten en ontwikkelen.

De functie

Het gaat om een combinatiefunctie, je bent 8 uur programmeur en 16 uren adviseur Cultuurparticipatie. Als programmeur Ontmoeten ben je inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de inhoud van de programmalijn en bent budgettair verantwoordelijk. Als adviseur lever je een belangrijke inhoudelijk bijdrage en hebt soms de rol van projectleider.

Programmeur Ontmoeten
In de programmalijn Ontmoeten staat community vorming centraal. Jij zet in op programmering die communities versterkt en creëert: inwoners die elkaar vinden in overkoepelende thema’s en van daaruit samenredzaamheid ontdekken en ervaren. In deze functie geef jij samen met partners en inwoners vorm en inhoud hieraan en kijk je welke rol noaberschap speelt in wijken en dorpen. Wat de kracht ervan is en waar we kunnen ondersteunen naar behoefte. Je werkt op het snijvlak van kunst en cultuur en het sociaal domein en bent de ‘ambassadeur’ die onze oren en ogen is in de wijken en dorpen van de gemeente Emmen.

Adviseur Cultuurparticipatie
Als adviseur Cultuurparticipatie zet je de kracht van kunst en cultuur in binnen activiteiten en projecten. Je werkt op het snijvlak van kunst en cultuur en het sociaal domein. Samen met partners en inwoners bouw je aan culturele activiteiten die de leefbaarheid in wijken en dorpen vergroten. Als adviseur lever je een belangrijk inhoudelijke bijdrage aan de programmalijnen Ontwikkelen en Ontmoeten. Binnen de afdeling werk je intensief samen met een collega adviseur cultuurparticipatie.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid die kunst en cultuur in het DNA heeft en weet welke impact de inzet van kunst en cultuur in de samenleving heeft
 • Je kunt aanjagen, adviseren, stimuleren en coördineren van bestaande en nieuw op te zetten activiteiten en projecten
 • Je vindt het leuk samen te werken met betrokken professionals en vrijwilligers
 • Je bent een relatiebeheerder die contacten onderhoudt met maatschappelijke organisaties en inwoners
 • Je bent communicatief sterk, open en zonder oordeel en hebt hart voor de doelgroep
 • Je bent een verbinder die het leuk vindt de werelden van Facet, inwoners en organisaties bij elkaar te brengen
 • Een relevante opleiding en/ of werkervaring op hbo-niveau in de culturele sector
 • Kennis van het culturele veld in Emmen/ Zuidoost Drenthe is een pré

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en leuke baan in een veranderende en professionele werkomgeving met een plezierige informele werksfeer
 • Een gastvrije organisatie waarbij je je thuis voelt, waar ruimte is voor nieuwe ideeën en eigen initiatief
 • Een functie voor in eerste instantie de duur van één jaar met de intentie deze daarna te verlengen
 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring. Inschaling in schaal 8 minimaal € 3.042,- en maximaal € 3.863,- per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur), uitloop naar schaal 9 behoort tot de mogelijkheden tot een maximum van € 4.451,-)
 • 180 wettelijke vakantie-uren, 43 uren feestdagenverlof en een eindejaarsuitkering van 4% bij een fulltime dienstverband
 • Een bibliotheekabonnement, korting in het personeelsrestaurant, een goede balans werk-privé en flexibele werktijden
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken

Interesse?

Reageer dan vóór donderdag 21 september 2023 door je motivatie en cv te mailen naar vacatures@facet-emmen.nl.

Wil je graag eerst wat meer informatie? Dan kun je bellen of mailen met Rineke Marwitz (Manager Samenleving), 06-13565833 of per mail rineke.marwitz@facet-emmen.nl. Een creatieve inzending wordt zeer op prijs gesteld.

Voor vragen over de procedure kun je contact zoeken met Marjolein Meijering (HR-adviseur) via 06-20044042 of per mail marjolein.meijering@facet-emmen.nl

De gesprekken zijn gepland op woensdagmiddag 27 september 2023.