Week van het geld

Dure boodschappen. Hoge energierekening. Zorgkosten die stijgen. We hebben er allemaal last van. Voor veel mensen is het lastig om elke maand rond te komen.

Herkenbaar? Facet biedt tips en helpt jou met het vinden van de juiste regelingen in de week van het geld van 11-15 maart. We geven praktische hulp waarmee je direct aan de slag kunt, Of je een alleenstaande ouder, een gezin, een starter of net 18 bent geworden. Iedereen heeft zijn specifieke vragen en wij hebben passende adviezen en tips!

Geldmarkt 16 maart

Kom zaterdag 16 maart van 10:00 - 15:00 naar Facet want dan organiseren we voor de tweede keer de Geldmarkt. Een gratis beurs waarin dit jaar ‘rondkomen’ centraal staat. Er zijn kraampjes van allerlei organisaties die je praktische tips geven over rondkomen.

En er zijn veel toffe activiteiten zoals een 2e handsmodeshow, Rad van Fortuin en een boodschappenspel. Ook krijg je een tasje vol gratis informatie, voordeelbonnen en cadeautjes.

Bekijk hier de plattegrond met deelnemers (pdf)

Financieel Gezond met Annemarie van Gaal

We willen graag dat iedereen kan rondkomen en mee kan (blijven) doen in onze samenleving. Als professional signaleer je soms dat dat niet helemaal lukt bij je cliënten. Je ziet armoede of dagelijkse stress vanwege geld en wat kun jij dan doen?

Facet, de Rabobank en Annemarie van Gaal geven tips en adviezen voor een financieel gezond leven. 

Exclusief voor professionals organiseren we 14 maart een bijeenkomst. Heb je geen persoonlijke e-mail ontvangen, laat het Caroline Habing weten via caroline.habing@facet-emmen.nl.


Tweedekans modeshow

Geef kleding een tweede kans. Hoe je dat doet, de leukste combinaties, de spannendste creaties maken, dat zie je tijdens de modeshow die plaatsvindt op 16 maart. De show is om 11.00 uur en om 13.30 uur in Facet, mis het niet!


En nog meer leuke activiteiten bij Facet

Pubquiz wat weet jij over geld?

Onder leiding van Eddie Zinnemers worden er 8 rondes gespeeld, waaronder o.a. ‘’als je voor een dubbeltje geboren bent’’ (muziekronde), ‘’lusten en lasten’’ en ‘’geld en geografie’’.

Meer info en (gratis) aanmelden

Energiecoaches

Hoe kun jij besparen op je energierekening? Met die vraag helpen onze energiecoaches je graag. Ze zijn aanwezig op 16 maart, maar je kunt ook zomaar even binnenlopen tijdens de inloopspreekuren in onze vestigingen.

Elke woensdag in Klazienaveen van 13.00-15.00 uur, elke vrijdag in Emmen van 10.00-12.00 uur en elke maandag in Nieuw-Amsterdam van 14.30-16.30 uur.

Meer info


Spaarbingo

Wil jij 100 euro sparen? Dan gaan wij je helpen met de spaarbingo kaart. Zo kun je op een leuke manier snel geld besparen. Hang de bingo kaart op de koelkast. Elke keer als je een meevaller hebt vink je een geldvakje af. De bedoeling is dat je elke week één vakje afvinkt. Soms een klein bedrag en de andere keer iets meer. Vervolgens zet je dit bedrag op je spaarrekening. Lukt het niet elke week niet? Geeft niks, dan vink je een keer per maand een vakje af. Je zult zien dat het een kick geeft om er weer een af te vinken!

Download Bingokaart


Leestip

Annemarie van Gaal Gevonden geld

143 tips voor een financieel succesvol leven

Praktische gids en vraagbaak bij het regelen van persoonlijke geldzaken, nu en in de toekomst.

Bekijk dit boek