Ukkie Festival

Baby-, peuter en kleuterfestival

Facet organiseert voor de vierde keer een feestelijke dag voor baby’s, peuters en kleuters.

Activiteiten

 • Informatiemarkt
 • Voorlezen voor baby’s, peuters en kleuters
 • FC Emmen voetjebal en Sibi
 • Workshop kindertekeningen lezen
 • Workshop baby en kindergebaren
 • Voorstellingen ‘Olifantje in het bos’*
 • PieterPeuterPad
 • Zaadbommetjes knutselen
 • Zonnevanger knutselen
 • Timmeren met Johannes
 • Kris Kras Atelier
 • LEGO voor groot en klein
 • Schminken en glittertattoos
 • Versier je eigen berenbroodje
 • Rikki het konijn komt op bezoek
 • Kris Kras Karavaan

Waar en wanneer

▶ Datum: zaterdag 1 juni van 09:00 tot 14:00 uur
▶ Locatie: Facet Emmen Centrum (Noorderplein 101, Emmen)
▶ Entree: Gratis
▶ Vragen: Mail: klantenservice@facet-emmen.nl of bel: 0591 - 681 444

Voor activiteiten met een * geldt een maximaal aantal deelnemers, voor deze activiteit kan je je op 1 juni aanmelden.

Helaas gaan de babybootcamp en baby yoga niet door.

 

Download het programma (PDF)

BoekStart bestaat 15 jaar!

Haal het gratis* BoekStartkoffertje tijdens het Ukkie Festival en maak kans op het vinden van de gouden wikkel. Hiermee win je een mooi boekenpakket!

*Het BoekStartkoffertje ontvang je wanneer je jouw kindje (tot 2 jaar) gratis lid maakt van de Bibliotheek. Alle kinderen t/m 18 jaar zijn gratis lid!

Olifantje in het bos

Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los, zingen de kinderen. Maar wat nou als het olifantje wél zijn mama kwijtraakt?

Samen met twee musici van het Epos Ensemble maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. Samen met het olifantje komen ze allerlei dieren tegen en worden ze gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en noem maar op!

Kris Kras Karavaan

Een karavaan van huisjes op wielen trekt kriskras rond. Waar gaan ze naar toe? Loop maar mee! Soms staat de stoet stil. Er klinkt poëzie over het ritme van de dag. De vogelfluitikhoorjedaar, een wapperend gordijnenbeest en iemand die wakker wordt.

Je mag in de huisjes op onderzoek. In elk huis zijn speelobjecten waarmee peuters tijdens het luisteren hun eigen verhaal kunnen maken. Samen ga je op een zintuiglijke ontdekkingstocht.

📷 Moon Saris

FC Emmen Voetjebal

Samen sporten met jouw kind! FC Emmen Voetjebal is een voetbal speelconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Ouder en kind doen iedere week samen mee aan de trainingen.

Hierdoor verbeteren we de algehele motoriek, sociale vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van je kind. Maar het gaat natuurlijk vooral om spel en plezier!


 

Workshop kindertekeningen lezen

Tekeningen geven inzicht in wat kinderen bezighoudt. Tijdens de workshop vertelt Tamara alle ins en outs over de betekenis van kindertekeningen. Met name in de ontwikkelingsfasen van 0-5 jarigen. Bijvoorbeeld de betekenis van een getekende zon links of rechts. Een open of een dichte cirkel. En wat vertelt een regenboog ons?

Workshop baby- en kindergebaren

Hoe mooi is het als een kind al kan vertellen wat het ziet of wilt, zonder dat het de gesproken woorden nodig heeft. Met baby- en kindergebaren geef je een kind taal in handen om zijn wereld met jou te kunnen delen.
 

Kris Kras Atelier

Kom tekenen, vegen, lijmen, gieten, krassen, kleien, schilderen, knippen, rollen, strooien of dippen. Het is een bijzondere en inspirerende ervaring voor kinderen vanaf 2 jaar én ouders, met veel ideeën voor thuis.

Githa is zelfstandig kunstdocent en gecertificeerd atelierpedagoog en biedt in haar mobiel atelier uitdagende materialen aan zonder thema of opdracht. Zo speelt ze in op individuele behoeftes en zorgt voor de juiste voorwaarden om kinderen te verleiden tot onderzoek en spel.
 

PieterPeuterPad

Het PieterPeuterPad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Stimulerend voor de zintuigen.

Soms zet het kinderen op een ander spoor: Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren; te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen.


BoekStart

Met BoekStart maak je een vliegende start! Geniet samen met je baby, peuter of dreumes van boeken. Maak je baby gratis lid van Facet en krijg het BoekStartkoffertje cadeau.

Ontdek BoekStart