STROOMlab Emmen

Kriebelende vingers omdat je iets wil maken, maar je hebt geen idee wat?
Zit je bomvol ideeën maar heb je niet de juiste tools?
Wil je een plek waar jij kan creëren en ontwerpen?  

Kom dan naar STROOMlab.

Welkom bij STROOMlab!

STROOMlab is een creatieve broedplaats waar de connectie techniek en kunst & cultuur gemaakt wordt!

Een plek waar jongeren hun creativiteit kunnen ontwikkelen en kunnen experimenteren met tools zoals 3D-printer, VR-brillen, teken tablets etc. Daarnaast is er materiaal waarmee je kunt schilderen, zeefdrukken of solderen.

Website STROOMlab

Je kunt samen met andere jongeren hier aan de slag met jouw kunstzinnige en/of technische ideeën.

Sigrid is de labcoach van STROOMlab. Zij staat voor je klaar om je te helpen met de tools en om samen toffe dingen uit te werken. Alle tools zijn gratis te gebruiken. In de agenda vind je ons workshopaanbod.

Bekijk workshopsBinnenkort te doen

Heb jij deze tools al ontdekt?

Acrylverf

Een verf die op alles hecht. Papier, plastic, hout, canvas. Soms heb je een primer nodig, zoals Gesso. De verf droogt snel, en kan je gemakkelijk overschilderen.

3D Printer

Wij hebben de Ender 3 Pro v2 staan. Een printer waar je zelf mee aan de haal kan. Er zijn gebruikers die deze machine hacken en vermaken tot de perfecte 3D-printer.

Soldeerstation

Of je nu met elektronica bezig bent, of een glas in lood raam maakt. Met solderen smelt je tin om dingen aan elkaar vast te maken. Met dit station kan verschillende temperaturen instellen. 


Gouache

Ook bekend als plakkaatverf. Gouache hecht alleen aan papier en droogt mat
op. Je kan hier hele heldere kleuren uit krijgen, geschikt voor illustraties.

Labstroom

Soms hebben machines een specifieke hoeveelheid stroom nodig. Met een labvoeding kan je het Voltage als de Ampère heel precies instellen

IPad

Met een Ipad kan je natuurlijk van alles, zeker als je er ook een Pencil bij gebruikt. Digitaal tekenen met ProCreate of 3D Modeleren met TinkerCad.


Cricut

Met deze snijplotter kan je met de computer gemaakte bestanden laten uitsnijden. Het mesje wordt heel precies over het papier heen gestuurd. Je kan er zelfs een stift inzetten voor computer gestuurd tekenen.