Zangeres Carina Vinke wint cultuurprijs Emmen 2020

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 09:34

Zangeres Carina Vinke uit Emmen is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020 van de gemeente Emmen. De zangeres kreeg de prijs thuis uitgereikt door wethouder Robert Kleine.

Carina Vinke (40) is opgeleid tot klassiek zangeres, zangdocente en operazangeres aan verschillende conservatoria in Nederland, België en Spanje. Al op haar negende zong ze in het Nationaal Kinderkoor. Ze studeerde als jong talent op haar vijftiende aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar masterdiploma in opera ontving ze elf jaar later. De alt-mezzo zong in veel nationale en internationale producties, maar speelt de laatste jaren vaak 'thuiswedstrijden' in Noord-Nederland. Zo was ze onder meer te zien in voetbalopera Veendammer Wind, ze soleerde in de Matthäus Passion van Toonkunstkoor Emmen en de Johannes Passion van het NHL Stendenkoor in Emmen.

Oeuvreprijs

De oeuvreprijs van de gemeente Emmen wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 1.000 euro. De winnaar van de oeuvreprijs wordt bepaald door de publieks- en jurystemmen samen.

Andere genomineerden

Naast Carina Vinke waren fotograaf Theo Berends, dichter Gezienus Omvlee en schrijver Richard Zuiderveld genomineerd voor de Oeuvre Cultuurprijs 2020 van de gemeente Emmen.