Vakantielezen met Facet! Lees je met ons mee?

Gepubliceerd op: 27 juni 2023 11:00

Vakantielezen is een leesbevorderingsproject voor kinderen uit groep 3 en 4. Bij de start van dit project hebben de leesconsulenten van Facet een bezoekje gebracht aan heel veel basisscholen in de gemeente Emmen om dit mooie project te introduceren. Het is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Aan de hand van verhalen ga je langs verschillende landen. Ga je deze zomer mee op reis?

Fenna Ramos (bekend van Zeppelin) is ontdekkingsreiziger en heeft kinderen in de groepen 3 en 4 opgeroepen om te reizen langs 6 landen. Dit doen ze inmiddels ijverig door in de klas boeken te lezen en op een poster bij te houden welke landen ze hebben bezocht. Ze kunnen stickers plakken als ze reizen door Lachland, Sportmanië, Avonturenland, Sprookjeseiland, de Griezelkust of het Dierenrijk.

Fenna duikt vlak voor de vakantie wéér op in de klas, omdat ze een dagboek heeft gevonden van 2 kinderen. Fenna leest het eerste verhaal uit het dagboek voor en deelt daarna een schatkaart uit aan alle leerlingen. Met deze schatkaart kunnen ze in de zomervakantie zélf het dagboek verder lezen. Ze reizen langs de 6 landen van Vakantielezen. De 6 verhalen worden ingeleid met een leuke video van Fenna. Beleef samen in de schoolvakantie spannende avonturen en houd het leesniveau van de kinderen op peil!

Aansluitend kunnen de kinderen bij Facet een ‘Vakantielezen speurtocht’ doen. In onze vestigingen hangen dan posters met vragen, raadsels en spellen, welke de kinderen zelfstandig kunnen maken. Bij het inleveren van de oplossing ontvangen ze het ‘Vakantielezen miniboekje’ met daarin onder andere het laatste verhaal van Meral en Jop. Op de website staan downloads, extra leestips en video’s met leuke (taal)spellen om in de vakantie mee bezig te gaan.

Ontdek Vakantielezen