Laat je inspireren, verwonderen en vermaken op het Uitfestival Emmen!

Gepubliceerd op: 24 juni 2024 08:30

Zaterdag 14 september barst het Uitfestival weer los in Emmen! Het Uitfestival vormt in begin september traditioneel de start van het culturele seizoen en is een culturele inspiratiebron van feestelijkheden.

Tijdens het festival ligt het accent op verwonderen, inspireren en vermaken. Het programma staat vol met muziek, dans, theater, beeldende kunst en creatieve activiteiten. Partners en deelnemers uit het culturele veld van Emmen, zoals o.a. het CBK, het Rensenlab, het Rensentheater, Stichting Grote Kerk Cultureel, Amateurkunst Emmen, Facet, Loods 13 en het ATLAS Theater, laten zien wat zij te bieden hebben en willen hiermee bezoekers inspireren deel te nemen aan de vele activiteiten.

Heel Emmen bruist

Zaterdagmiddag om 13.00 uur gaat het feest op alle locaties van start. Zo zijn er optredens van verschillende orkesten en koren in het ATLAS theater en kun je ook bij de Grote Kerk en in het Rensenpark terecht voor muzikale optredens. Op het Raadhuisplein is een cultuurmarkt met informatiekramen en workshops te vinden. Vorig jaar kregen jongeren voor het eerst een eigen plein bij het skatepark, en dat was een groot succes. Daarom wordt het skatepark dit jaar weer ingericht als een levendige jongerenplek. Als een slinger lopen de activiteiten door het centrum, via het Mondriaanplein, dat omgetoverd wordt tot KIDS plein met allerlei workshops, voorstellingen en dansdemo’s voor (jonge) kinderen. In het Rensenpark is de band Retro aanwezig bij Cho en in het Amfitheater is er een afwisselend programma met de open sessions band (je kunt doet lekker meedoen). De Bake Shop trapt het muziekprogramma op het podium op het Raadhuisplein af met lokale aanstormende talenten.

Avondprogramma: meezingen met Hannah Mae!

Het muzikale avondprogramma vindt aansluitend plaats op het podium op het Raadhuisplein. Onder andere kersverse Buma award winnares én lokaal talent; Hannah Mae zal met haar band optreden gedurende de avond. Hannah Mae brak door in 2019 en heeft samen met de Vlaamse Metejoor een nummer 2 hit in de Nederlandse Top 40 gescoord, met hun nummer ‘Wat Wil Je Van Mij’. Het volledige (avond)programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Houd de website en socials daarvoor in de gaten!

website Uitfestivel Emmen