Tijdschriften nu ook in de Online Bibliotheek

Gepubliceerd op: 30 mei 2023 12:11

Lees ook tijdschriften in de app van de online Bibliotheek. Waar en wanneer je wilt, op je tablet of telefoon. Of je nu houdt van gierende banden of rustgevende yoga, ronkende roddels of onderbouwde opinies: wij hebben er een tijdschrift van in de collectie.

Alles bij elkaar

Voorheen las je als bibliotheeklid tijdschriften via de Tijdschriftenbieb app. Sinds maart dit jaar zijn de tijdschriften te vinden via de Online Bibliotheek. Naast e-books en luisterboeken lees je nu dus ook tijdschriften op je smartphone of tablet!

Welk abonnement heb je nodig?

  • Basis, Compleet of E-books Compleet Online
    1 tijdschrift per week met een leentermijn van 1 week.
  • Jeugdabonnement
    1 jeugdtijdschrift per week met een leentermijn van 1 week

Wat zijn de leenvoorwaarden?

De leentermijn is één week. Na deze week verdwijnt het tijdschrift van de boekenplank. Je kunt hetzelfde tijdschrift vervolgens natuurlijk nóg een keer lenen. Je kunt een tijdschrift, net als e-books en luisterboeken, niet terugbrengen voordat de leentermijn eindigt.

Met een jeugdabonnement mag je jeugdtijdschriften lezen. Net als bij de e-books en luisterboeken, ziet jeugd alleen de jeugdtijdschriften die ze daadwerkelijk kunnen lenen en lezen.

Hoe kan je vanaf maart 2023 tijdschriften lenen en lezen?

Je kunt de tijdschriften via de online Bibliotheek-app lenen. De tijdschriften zijn niet te lenen en te lezen via de website of via de e-reader. Als je inlogt op de website vind je het geleende tijdschrift wel terug op ‘Mijn boekenplank’, bij 'eerder geleend' en bij 'favorieten'. Als je op het tijdschrift klikt wordt je naar de online Bibliotheek-app verwezen om te lezen.

Wanneer stopt de TijdschriftenBieb-app?

Per 6 maart 2023 stopt de TijdschriftenBieb-app. De digitale tijdschriften zijn niet meer te lenen en te lezen, ook niet in de leesmap. De app is dan niet meer te downloaden in de app stores van Apple en Android. Mensen moeten zelf de app van hun apparaat verwijderen.

Lees meer op de website van de Online Bibliotheek