Terugblik Kinderboekenweek 2022 met thema Gi-Ga-Groen!

Gepubliceerd op: 14 oktober 2022 15:55

Rode appelwangen op gezichten van peuters en kleuters die genoten hebben van een prentenboek en deze nog eens tot zich hebben genomen in de vorm van dans. Druk napratende kinderen die de poppenvoortelling 'Fladdertje' van Jinky's Mikmak verlieten. Facet biedt in de Kinderboekenweek echter niet alleen activiteiten in de verstigingen, Gi-Ga-Groen kleurt ook de (voor)scholen.

1500 peuters en kleuters in gemeente Emmen genoten van een theaterstuk gebaseerd op het prentenboek 'Was ik maar...'. Nog eens 1250 leerlingen van groep 3 en 4 hebben kunnen genieten van een betoverende show van goochelaar Jan 'Code rood voor planeet aarde'. Aan de hand van deze show en het prentenboek 'Walvissen aan wal' zijn de kinderen in gesprek gegaan over hoe we met kleine dingen kunnen bijdragen aan een beter klimaat en schonere natuur. Ook de leerlingen van de bovenbouw hebben niet stilgezeten. Middels workshops vloggen, filmen, fotografie en theater waren zij in de weer met lezen op alternatieve wijzen. Stoere scripts, poĆ«zie op de gevoelige plaat, teksten in allerlei creatieve vormen.

Facet heeft niet alleen alle leerlingen van de gemeente Emmen proberen te beroeren, maar deelde haar kennis en enthousiasme ook met leerkrachten en leescoƶrdinatoren tijdens een inspiratieavond. Zij gingen naar huis met een scala aan praktische tips om het bevorderen van leesplezier en het creatief verwerken van het kinderboekenweekthema in de klas tot een waar feestje te maken. 

Wij kijken terug op een geslaagde week met een mooie balans in talige, culturele en thematische onderdelen en kijken uit naar volgend jaar!