Scoor een Boek! Seizoen 2024 afgesloten met geweldige resultaten!

Gepubliceerd op: 19 juni 2024 12:18

Waar bijna heel Nederland in spanning zit voor de EK-wedstrijd en de uitslag van aankomende vrijdag, is de spanning bij de ruim 500 deelnemers van Scoor een Boek! na het Fluitsignaal van afgelopen vrijdag weer weggeëbd. Negen weken lang hebben zij gescoord door boeken te lezen, hierover te praten in de klas en thuis, en als klas steeds meer een team te vormen door groepsactiviteiten op het gebied van taal en bewegen.

Tijdens de feestelijke en sportieve afsluiting van het leesbevorderingsprogramma, het Fluitsignaal, werden de resultaten bekendgemaakt. Er zijn ruim 4300 boeken gelezen, gemiddeld bijna één boek per week per leerling! De Schooleditie werd gewonnen door OBS ’t Eenspan. Deze leerlingen en hun meester hebben gemiddeld gezien de meeste boeken gelezen.

Als prijs mogen zij schoolschrijfster Maren Stoffels verwelkomen voor een groepsbezoek, mogelijk vergezeld door FC Emmen-mascotte SIBI die nog een aardigheidje meebrengt. Om ook ouders en verzorgers te attenderen op het belang van leesplezier, heeft Scoor een Boek! een Thuiseditie gehouden, gewonnen door het gezin van Rens Booster, een leerling van RKBS de Brummelbos.

Over Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen en ouders dat lezen en sport met elkaar verbindt. In deze zesde editie werkt Facet weer samen met stichting FC Emmen Naoberschap aan een boeiend leesprogramma voor alle leerlingen van groep 5 en 6.

De leerlingen zetten zich gedurende negen weken in om zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas ('scoren'). Facet wil hiermee het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren. Naast de steun van profvoetballers, is dit jaar ook schoolschrijfster Maren Stoffels van de partij!

Ontdek meer over Scoor een Boek!