Schrijfster Maren Stoffels op bezoek bij het Esdal College

Gepubliceerd op: 28 februari 2024 14:00

Een schrijver in de klas is één van de leukste manieren om leerlingen met plezier aan het lezen te krijgen. Daarom was Maren Stoffels, auteur van succesvolle boeken voor jonge lezers, vandaag aanwezig bij het Esdal College in Klazienaveen, om te vertellen over het schrijverschap. Tijdens dit bezoek was ook mevrouw Gräper, Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aanwezig.

Maren Stoffels vertelde met enthousiasme over het schrijfproces en hoe een verhaal tot stand komt. Door haar boeiende manier van praten wist zij de leerlingen in haar verhalen te trekken en voor zich te winnen. Na een interactieve sessie verlieten zij het lokaal, ongetwijfeld geïnspireerd om snel de boeken van Maren te gaan lezen.

Het bezoek werd georganiseerd door het Esdal College in samenwerking met de mediathecaris/ leesconsulent van Facet Klazienaveen. Het doel van het bezoek was niet alleen de leerlingen te stimuleren om meer te gaan lezen en schrijven, maar dit ook vooral met plezier te doen.

Het bezoek van Maren kreeg een feestelijk tintje. Het was namelijk het 175.000ste schrijversbezoek dat door de Schrijverscentrale is georganiseerd. Dit werd niet alleen gevierd met de leerlingen van het Esdal, maar ook met onder andere de directeur van de Schrijverscentrale en de Staatssecretaris van OCW. Laatstgenoemde maakte van de gelegenheid gebruik om ook even bij Facet rond te kijken en te horen hoe mooi de samenwerking tussen Facet en het Esdal College tot uiting komt in Klazienaveen.

Wij willen iedereen die aanwezig was bedanken voor een leerzame en feestelijke ochtend!