STROOMlab als broedplaats voor de kinderen van Stichting Petje af

Gepubliceerd op: 30 mei 2024 11:15

Stichting Petje af organiseert vanaf nu hun activiteiten in het STROOMlab bij Facet Emmen centrum. Het programma richt zich op kinderen tussen de 10 en 14 jaar, om talenten te ontwikkelen, kennis te maken met diverse beroepen en te leren over burgerschap en persoonlijke groei. Alles gericht om hun wereld te vergroten.

Tijdens 30 bijeenkomsten per jaar komen kinderen in contact met inspirerende rolmodellen en verschillende beroepsvelden. Ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden op het gebied van burgerschap, ontdekken hun eigen drijfveren en interesses, en verkennen hun talenten en mogelijkheden. Met de faciliteiten van het STROOMlab hebben de kinderen in de gemeente Emmen nu een perfecte plek die ze volop kunnen inzetten voor het bereiken van hun doelen.

“Facet Emmen centrum zet zich ongelooflijk mooi in voor de jeugd van Emmen,” aldus Paul Rasink, Locatiemanager Zuidoost-Drenthe bij Petje af. “Tijdens een rondleiding met Nicole Stiekema hebben we allerlei leuke activiteiten gezien die vanuit Facet worden georganiseerd, en we wisten meteen dat deze perfect passen bij Petje af Zuidoost-Drenthe.”

Door de activiteiten van Petje af in Facet te faciliteren, hopen we op een kruisbestuiving waarbij we elkaar inhoudelijk kunnen versterken om nog meer te betekenen voor deze specifieke doelgroep.

“Wij kijken enorm uit naar de samenwerking en willen Facet bedanken voor het beschikbaar stellen van het STROOMlab voor de Petje af-zondagen,” voegt Paul toe.