Op wie stem jij?

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 08:37

Wie zijn de toekomstige volksvertegenwoordigers van de gemeente Emmen? En op wie kun je 16 maart stemmen? Bibliotheek Emmen informeert je op verschillende manieren over de gemeenteraadsverkiezingen.

Politiek in de vestigingen

In de vestigingen van Bibliotheek Emmen vind je een informatietafel over de gemeenteraadsverkiezingen. Hierop ligt o.a. een verkiezingskrant, informatie over de partijen en kandidaat-raadsleden en interessante boeken over verkiezingen en democratie.

Ook horen we graag wat jij belangrijk vindt in jouw woonplaats, dorp of wijk. Dit kan een thema zijn, zoals bijvoorbeeld het milieu, maar ook iets specifieks, zoals de veiligheid rondom een bepaald kruispunt. Kom langs in de bibliotheek, schrijf je wens op een kaart en lever deze (anoniem) in bij de speciale inlever box.

Informatieavond woensdag 9 maart (geanuleerd)

Waarvoor stem je eigenlijk? En wat wordt er met jouw stem gedaan? Hoe werkt dat allemaal? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de informatieavond die wordt georganiseerd door de Bibliotheek op woensdag 9 maart over de gemeenteraadsverkiezingen.

Deze avond word in samenwerking met Prodemos georganiseerd en hier leer je op een leuke manier over hoe de democratie in Nederland in elkaar steekt. Ook zijn er mensen van de kieslijst van de gemeente Emmen aanwezig met wie jij in gesprek kunt gaan. Meer informatie over deze avond is te vinden op deze pagina.

Let op, deze activiteit is geanuleerd.

Stemmen in Emmen

Onze jakhalzen, Romy en Sijas, gaan op zoek naar de stem van jongeren en jongvolwassenen in de gemeente Emmen. Welke thema’s vinden ze belangrijk? Gaan ze stemmen en weten ze al op wie? Maar ze gaan ook op zoek naar heel algemene zaken. Hoe is het om in de gemeente Emmen op te groeien? Wat maakt Emmen leuk en wat zou je voor de gemeente wensen? De opbrengst hiervan wordt direct geplaatst en verzameld op een Miro board en teruggekoppeld aan lokale politici.

Op donderdag 10 maart volgt een groot debat in de Grote Kerk in Emmen. Tijdens deze avond wordt een debat gehouden aan de hand van 8 stellingen. De Jonge Emmenaren en jakhalzen zullen voor deze avond één van de stellingen aanleveren en tijdens de avond de lijsttrekkers hun hemd van het lijf vragen.

Alles nog even rustig bekijken?

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen, Stemmen in Emmen en de informatieavond op 9 maart op onze informatiepagina.