Kunstexpositie door ‘Zorgperron’ bij Facet

Gepubliceerd op: 30 mei 2023 10:13

Onder het motto ‘Kunst is het leven en het leven is een kunst’ organiseert dagbestedingslocatie ‘Zorgperron’ in samenwerking met Facet gedurende de maand juni een kunstexpositie in Facet Emmen centrum.

Zorgperron is een jonge ondernemende organisatie die maatschappelijke zorg en begeleiding biedt aan jongvolwassenen die de grip op hun leven (tijdelijk) kwijt zijn of anderszins niet volledig gebruik maken van hun capaciteiten.

Kunst, met name schilderen, heeft een prominente rol in het begeleidingstraject dat het Zorgperron haar deelnemers biedt. ‘’Het is een uitingsvorm die onze deelnemers in staat stelt hun emoties te reguleren en door het stimuleren en ontwikkelen van hun creativiteit groeit hun gevoel van eigenwaarde’’ aldus begeleiders Ramon en Isa.

Coba, een van de deelnemers, zegt hierover: ‘Schilderen geeft mij een ontspannen gevoel waardoor ik makkelijker met mijn emoties kan omgaan.’’ Dinand, een andere deelnemer: ‘’Ik vind het gewoon leuk iets moois te maken waar ik trots op ben!’’

De expositie wordt woensdag 7 juni geopend en is tot en met 30 juni te zien. Voor informatie over de expositie of voor een rondleiding kun je contact opnemen met Ramon Casu (06 21594202) van dagbestedingslocatie Zorgperron of Greetje Kuipers van Facet.