Kunst zonder grenzen

Gepubliceerd op: 5 juni 2024 08:30

Op vrijdag 14 juni openen we een bijzondere expositie bij Facet’ vertelt docent Jan Dekker van het Drenthe College. ‘Onder de naam ‘Kunst zonder grenzen’ tonen jonge statushouders (vluchtelingen) kunstwerken die ze maakten met gebruik van diverse kunstdisciplines.

Gedurende een half schooljaar kreeg de groep eens per week les in beeldende kunstvormen, fotografie, graffiti en VR maar ook in theater, dans en muziek.

De lessen vonden grotendeels plaats bij Facet en ook op diverse locaties in Emmen, zoals het CBK, Kim’s Fameschool en het Atlas Theater. Elke woensdag kregen de studenten een korte instructie, waarna ze zelf aan de slag gingen met eigen creaties. Het resultaat hiervan is nu te zien in een expositie bij Facet.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening op vrijdag 14 juni om 13.30 bij Facet aan het Noorderplein 101 Emmen. Het werk is na de opening nog te zien tot 19 juni.

De lessenserie met afsluitende tentoonstelling is een initiatief van Facet en het Drenthe college. Hiermee willen beide organisaties de waarde van expressieve kunstvormen ten behoeve van integratie benadrukken.

De jonge statushouders (18-27 jaar) krijgen bij het Drenthe College anderhalf jaar Nederlandse les en daarnaast ook vakken als Engels en Rekenen. Het traject wordt afgesloten met een examen, waarna ze naar het MBO gaan om een vak te leren.