Gratis workshops voor creatieve jongeren

Gepubliceerd op: 16 februari 2022 14:10

‘Op zondag 20 februari kunnen jongeren van 13 t/m 18 gratis deelnemen aan workshops dans, theater, DJ, film, expo, taal en fashion’, vertelt Bibian Welbergen van de organisatie. De workshops zijn toegankelijk voor alle jongeren uit Emmen en de rest van Drenthe.

Welbergen vertelt: ‘Wij organiseren deze dag in samenwerking met Kunstbende Drenthe. Kunstbende is sinds jaar en dag het grootste creatieve platform voor creatieve jongeren in Nederland. Jaarlijks leren duizenden jongeren bij Kunstbende nieuwe skills op het gebied van de kunsten. Ze krijgen na aanmelding als ‘member’ exclusieve toegang tot tutorials en workshops van professionals uit de creatieve industrie. Kunstbende is dé plek waar jonge makers elkaar ontmoeten’.

Elke provincie heeft haar eigen voorronde. De winnaars van de provinciale voorrondes stromen door naar de landelijke finale. De landelijke winnaars krijgen diverse coachingstrajecten en diverse stimuleringsprijzen zoals interessante optredens

‘De Drentse voorronde is op zondag 10 april 2022 in Schouwburg Ogterop in Meppel.
Om goed beslagen ten ijs te komen bieden we deelnemers (en andere jongeren) de kans om zich van te voren te laten coachen in de categorie waarin ze geïnteresseerd zijn, ‘aldus Welbergen.

Op 20 februari a.s. zijn jongeren vanaf 13.30 welkom in de Bibliotheek Noorderplein 101 te Emmen. We beginnen om 13.30 met een kennismaking onder genot van een pizzapunt en een drankje (gratis aangeboden). De workshops zijn van 14.00 tot 15.45.

Meedoen is gratis. Opgeven kan via www.kunstbende.nl/workshops.