Fikse subsidie voor nieuw cultuurproject voor Esdal College

Gepubliceerd op: 7 juli 2022 11:04

Vanaf volgend schooljaar gaat er een nieuw cultuurproject van start op de campus van het Esdal College.

‘Maar liefst 290 leerlingen uit het 1e en 2e jaar van het VMBO worden de komende 2 schooljaren ondergedompeld in de kunsten’ vertelt Bibian Welbergen, initiatiefneemster van het project en projectleider vanuit Facet. ‘Dit project kan worden ontwikkeld dankzij een subsidie van 70.000 euro vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De leerlingen kunnen in dit project kiezen uit een keur aan workshops van kunstvakprofessionals waarmee ze gedurende 4 dagen aan de slag gaan. We beginnen in het najaar met kennismakingsworkshops waarin de leerlingen kunnen snuffelen aan de verschillende disciplines. En daarna maken ze een persoonlijke keus voor een kunstvak waarin ze hun talent verder willen ontwikkelen.

De jongeren kunnen kiezen uit zeer uiteenlopende disciplines zoals film en animatie, hiphop- en streetdance, musical, theater, songwriting, rap, spoken word, decor, kostuums, grime en nog veel meer. Uiteindelijk mondt het project uit in een podiumpresentatie waarbij uiteraard ouders en belangstellenden van harte welkom zijn’

Campus coördinator Rob Spitzers juicht het project van harte toe: ‘Omdat 2023 het Van Gogh jaar is kiest het Esdal College om dit thema als inspiratie voor de eindpresentaties te kiezen. Het project heeft de werktitel ‘Totaaltheaterwerkplaats’en past perfect in de koers die het Esdal College inzet op het gebied van Kunst en Cultuur. Onze docenten begeleiden het hele project en zullen daardoor nog deskundiger worden op het gebied van deze kunstdisciplines’, aldus Spitzers.