Facet ondersteunt Urban muziekscene in Emmen

Gepubliceerd op: 17 april 2023 08:38

‘Wat gaaf! Dit moeten we vaker doen’, verzucht een van de muzikanten na afloop van de Urban Kick off Emmen. Donderdagavond 12 april vond deze plaats bij Facet Emmen centrum.

‘In de wijken en dorpen van Emmen zijn veel jongeren bezig met het schrijven en produceren van hiphopmuziek en rap. Hier en daar zijn er groepen die samenwerken, maar vaak kennen ze elkaar ook niet en werken ze individueel.

De jongerenafdeling van Facet wil daar samen met het jongerenwerk van Sedna verandering in brengen’. Organisator William Jordens, voormalig jongerenwerker en gabberhouse pionier heeft als medewerker van Facet de taak de Urban jongerencultuur te ondersteunen: ’Ik ben heel blij met de opbrengst van deze eerste Kick off. Dit is echt wat ik voor ogen had; jongeren met elkaar verbinden, ze de gelegenheid geven om samen muziek maken en elkaar te laten horen waar ze mee bezig zijn. De Emmense hiphop scene is veel groter dan men denkt, maar nog niet zo zichtbaar.

Wij willen daar verandering in brengen, onder andere door te faciliteren dat er in verschillende wijken studio’s komen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en waar ze gebruik kunnen maken van de aanwezige apparatuur.

In wijkcentrum Angelslo kunnen jongeren vanaf 19 april 16.30 terecht in STUDIO Base (in jongerencentrum Base). Verder faciliteren we STUDIO Spanning in het Zorgperron aan de Weerdingestraat in Emmermeer. En in Facet Emmen centrum komt op de eerste etage naast het STROOMlab de STROOMstudio waar jongeren straks muziek, vlogs en podcasts kunnen opnemen.

Facet werkt samen MMZ, een Emmens muziekcollectief dat de Urban scene een platform biedt en met Sedna. En wordt gesteund door het LKCA (Landelijk Centrum voor Amateurkunst). Voor meer informatie over deze ontwikkelingen kun je contact opnemen met Facet.