Expositie ‘Zelfportretten van van Gogh’

Gepubliceerd op: 15 februari 2023 14:45

In maart is de expositie ‘Zelfportretten van van Gogh’ te zien in Facet Emmen centrum.

De expositie, gebaseerd op de originele zelfportretten van van Gogh die hij maakte tussen 1886 en 1889, is gemaakt door 35 enthousiaste schilders die de portretten op ware grootte hebben nageschilderd. Het leuke aan de expositie is dat alle portretten bij elkaar hangen wat tijdens het leven van van Gogh met zijn eigen portretten nooit is voorgekomen.

Meestal was er te weinig geld om en model te betalen. Bovendien maakte zijn spontaan experimenteren het werken met een model bijna onmogelijk, gelukkig kon hij altijd zijn eigen gezicht naschilderen op het doek.

Het initiatief van de expositie ligt bij de Emmense stichting ‘De Nachtwacht van Emmen’, een groep enthousiaste beeldend kunstenaars die de afgelopen jaren ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt op ware grootte hebben nageschilderd.

Drenthe staat in 2023 in het teken van van Gogh. Het is 140 jaar geleden dat hij voet zette op Drentse bodem. Het onbekende hoofdstuk in de geschiedenis van Van Gogh krijgt vanaf 2023 een gezicht in Drenthe. Waarom kwam hij naar Drenthe en wat inspireerde hem? Waar heeft hij geschilderd? Het verhaal van van Gogh wordt zichtbaar en beleefbaar gemaakt met onder andere een grote tentoonstelling over Van Goghs Drentse periode, een nieuwe beleving in het Van Gogh Huis Drenthe, muziektheaterstukken, een fietsroute en tal van lokale initiatieven.

De expositie is de hele maand maart te bezoeken tijdens openingstijden van Facet Emmen centrum.

Meer informatie over De Nachtwacht van Emmen en het van Gogh jaar in Drenthe vind je hier:

Naar De Nachtwacht van Emmen

NAar van Gogh jaar in Drenthe