Expositie van Annet Verplanke

Gepubliceerd op: 22 februari 2022 14:49

Van 2 maart tot en met 29 april 2022 zijn bij Bibliotheek Klazienaveen schilderijen en tekeningen van Annet Verplanke te zien gedurende de openingstijden. De schilderijen zijn geschilderd in magisch realisme.

De schilderijen zijn onderdeel van de serie ’Aardse zaken’ en in deze serie in een stukje van de aarde te zien wat er zich op dat moment afspeelt. De mensen die er leven en de dingen die er gebeuren. Het is een verhaal dat even stil staat. Mogelijk komt het verhaal zo in een nieuw daglicht te staan en krijgt het een nieuwe betekenis. De schilderijen uit de serie Aardse Zaken zijn herkenbaar aan het stukje van de aarde en de ronding van de horizon.

De expositie bestaat daarnaast uit tekeningen van vogels, getekend met kleurpotlood en in een realistische stijl.

De exposante

Annet Verplanke woont sinds enkele jaren in Nieuw-Schoonebeek. Ze komt oorspronkelijk uit Noord-Holland en heeft een kunstopleiding gevolgd aan de Kunstacademie te Haarlem.

Op vrijdag 4 maart zal de officiële opening van de expositie met een hapje en drankje plaatsvinden. Van 19.00 tot 20.00 uur is iedereen van harte welkom in Bibliotheek Klazienaveen.