Expositie Oudroze

Gepubliceerd op: 7 mei 2024 11:52

Vanaf 15 mei is de multimediale binnenexpositie Oudroze te bezichtigen in Facet Emmen centrum. Dit is een project van fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans en stichting Open Mind.

Met Oudroze staat Coppejans stil bij de ervaringen van de eerste lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij deze generatie (70+) die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige LHBTIQA+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.

Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende, maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze ‘roze ouderen’ met Nederlandse en migratie-achtergronden. Hun levenservaringen vormen de schakel tussen het verleden, het heden en de toekomst. In samenwerking met stichting Open Mind zijn de verhalen gebundeld en vormgegeven in een reizende multimediale expositie. Bij elk portret is een QR-code beschikbaar die het bewegende portret laat zien met audio uit het interview en de Engelse vertaling van het verhaal.

De expositie Oudroze is te bezichtigen tot 7 juni. Wil je meer weten over Oudroze? Ga dan naar: www.stichtingopenmind.nl/oudroze