Expositie Mayon Middeljans

Gepubliceerd op: 31 januari 2024 08:00

In maart exposeert illustrator Mayon Middeljans uit Emmen een deel van haar werk in Facet Emmen centrum.

Mayon studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Na het behalen van haar bachelor illustratie in 2012 vestigde ze zich als freelance illustrator in Emmen onder de naam DaisyMayonaisy. Ze maakt illustraties voor kinderboeken, prentenboeken en fine art prints. Haar illustraties zijn vaak geïnspireerd door de natuur en magische elementen.

Met aquarelverf en potloden creëert Mayon een kleurrijke en fantasievolle belevingswereld voor kinderen. Het liefst illustreert ze verhalen met veel fantasie en unieke karakters. Haar werk komt voort uit het verlangen om net zo naar de wereld te kunnen kijken als kinderen. Kinderen werpen een open blik op de wereld om hun heen en ervaren alles veel intenser.

Ik vind het heerlijk om kunst en verhalen met elkaar te combineren, daarom ben ik illustratie gaan studeren. Mijn doel is om een nieuwe wereld voor de lezer te creëren en een lach op hun gezicht te toveren. Wat me aanspreekt zijn verhalen die niet aan tijd gebonden zijn en over universele menselijke drijfveren gaan. Ik hoop daarmee dat mijn verhalen net zo tijdloos zijn als die van de gebroeders Grimm.

Inmiddels heeft Mayon diverse boeken geïllustreerd, waaronder ‘Klaas Vaak is boos!’, ‘Papa Ink – Het Koninkrijk van de Luie Dieren’ en ‘Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld’. Op haar website is een deel van haar werk te bewonderen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via mayonmiddeljans@gmail.com.

Website Mayon Middeljans