Expositie Jeannine Indeweij Gerlings

Gepubliceerd op: 12 december 2023 10:00

In januari exposeert kunstenares Jeannine Indeweij Gerlings uit Weerdinge een deel van de door haar gemaakte beeldencollectie in Facet Emmen centrum.

Jeannine is beeldend kunstenares met meer dan 30 jaar ervaring. Ze creëert keramische portretten en fantasiebeelden met een bijzondere affiniteit voor honden. Haar werk is een inspiratiebron voor creatievelingen. Ze was al van kinds af aan geïnteresseerd in tekenen en kunst en heeft dit niet van een vreemde: haar oma naaide bruidskleding en haar moeder, Kiss Riemvis, schilderde en ontwikkelde zich als kunstenaar in bijzondere kleding waarmee ze ook modeshows organiseerde.

Jeannine maakte al tal van beelden toen ze in de jaren 80 koos voor een opleiding aan de kunstacademie om met klei te gaan werken. De opleiding heeft haar veel gebracht voor haar latere werk. Ze heeft vele stormen doorstaan in haar leven wat terug te zien is in haar beelden: ‘Beelden met een ziel’, wat tevens de titel is van haar atelier.

Jeannine maakt regelmatig beelden in opdracht. Mensen die bijvoorbeeld een beeld van een dierbare of een huisdier willen laten maken kunnen een beroep op haar doen.

Op haar website www.jeannineindeweygerlings.exto.nl krijg je een indruk van haar werken. Ook is een bezoek aan haar atelier aan de Nieuwstraat in Weerdinge mogelijk. Neem voor een afspraak of informatie contact op via indeweygerlings@planet.nl of telefonisch via 0651807642.

De expositie is te bewonderen van 9 tot en met 31 januari.