Expositie ArchitectuurPunt Drenthe bij Facet

Gepubliceerd op: 23 oktober 2023 09:28

Stichting ArchitectuurPunt Drenthe is in 2013 in Emmen opgericht en bestaat in 2023 10 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum heeft op 15 september 2023 in De Nieuwe Kolk in Assen het congres ‘Drenthe: Méér dan mooi!’ plaatsgevonden. Tegelijkertijd werd ook de Drentse ArchitectuurPrijs 2023 uitgereikt. Deze editie kende een samenwerking van ArchitectuurPunt Drenthe, Libau, Stichting Berlagehuis Usquert.

Sinds 2014 organiseert ArchitectuurPunt Drenthe deze tweejaarlijkse Drentse Architectuurprijs. De organisatie vraagt ontwerpers en opdrachtgevers projecten in te zenden die in de voorgaande 2 jaar zijn gerealiseerd op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap.

Bij elke editie kan het publiek middels een publieksenquête stemmen op het favoriete project; het project met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De vakjury nomineert een aantal favoriete inzendingen op basis van vaktechnische, esthetische en maatschappelijke criteria, bezoekt de nominaties en kiest zo uiteindelijk de winnaar van de Vakjuryprijs. Voor de DAP23 heeft de vakjury een extra prijs toegekend voor het project dat zij als beste voorbeeld voor de toekomst ziet: de Inspiratieprijs.

De expositie bij Facet bestaat uit een tentoonstelling van alle 19 inzendingen voor de Drentse Architectuurprijs 2023 en is van 4 tot en met 30 november te bezichtigen.

Voor meer informatie over Architectuurpunt Drenthe of de expositie kun je contact opnemen met info@architectuurpuntdrenthe.nl